4. přípravný zápas : SK Tlustice - FK Komárov 3-1 (2-0)

18.03.2012 10:00

Poslední přípravný zápas jsme odehráli na domácím hřišti proti účastníkovi I.B. třídy FK Komárov. Jednalo se tedy o generálku, kde se mělo jezdit naplno.

Mezi absentéry v tomto utkání patřili: Pavel Bláha, Michal Obdržálek.

 

Zahajovací sestava SK Tlustice

 

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 60  
Obrana Standa Souček "C" 90  
Obrana Pavel Ungr 70  
Obrana Honza Ungr 90  
Obrana Jirka Keckstein 90  
Záloha Michal Škvára 90  
Záloha Michal Říha 90  
Záloha René Eichenmann 90  
Záloha Standa Bogdanov 60  
Útok Zdeněk Dolínek 70  
Útok Martin Jelen 90 2
Střídání Ondra Šoch 30  
Střídání Lukas Lahaije 20 1
Střídání Karel Sklenář 30  

 

Pozorní čtenáři si jistě všimli, že jsme nastoupili s nejmladší útočnou dvojicí v historii SK. Martinu Jelenovi ještě nebylo 37 a Zdeňkovi Dolínkovi dokonce ani 40 let. Byli jsme tedy zvědaví, jak si s nastalou situací poradí a jestli je nepohltí tréma tak velkého zápasu.

V prvním poločase jsme si brzy vytvořili jasnou územní převahu. Hosté hrozili pouze z ojedinělých brejků. Nutno podotknout, že většina z jejich protiútoků mohla probíhat pouze díky neuvěřitelné sérii šťastných odrazů. K hráčům jsme dobře přistupovali, ale když jsme jim míč vypíchli, odrazil se od našeho hráče zase směrem k hostům. Fakt nekecám když řeknu, že se to v prvním poločase stalo tak 6-7x. Hosté nicméně v prvním poločase byli naprosto neškodní a ani několik standardek co měli  neznamenalo pro Paciho výraznější hrozbu.

Naše hra zase na druhou stranu také nebyla perfektní. Postrádalo to přesnost ve finální fázi. Několikrát jsme se tím zbytečně připravili o dobrou příležitost útoku. I tak jsme ale dokázali celkem brzy (cca v 15.minutě) otevřít skore přesnou střelou Martina Jelena. 1-0 pro SK. I poté jsme měli více ze hry. Jirka Keckstein netrefil hlavou prázdnou bránu a několikrát chybělo několik kroků abychom u míče byli dříve než brankář. Druhý gól přišel ve 40. minutě. Po našem rohu se míč nějakým záhadným způsobem začal odrážet po břevně hostů až skončil znovu u Martin Jelena, který stylem "a la Kweuke" dorazil hlavou míč do brány. 2-0 pro SK. První poločas tím skončil. Jestli šly na Paciho 2 střely, tak je to hodně.

 

Druhý poločas již ukázal jinou hru hostů. Komárov začal hrát aktivněji a měl více ze hry. To ale neznamenalo, že by nějakým závratným způsobem ohrožoval naší bránu. Kdyby Paci nemusel 2krát odkopávat balon po našich zpětných přihrávkách, mohl si v brance otevřít stánek s párkama. Komárov byl sice aktivní, ale nedotáhl to dál než po vápno. My jsme naopak vyráželi k brejkům. Jeden z nich mohl využít Zdeněk Dolínek, ale hostující obránce mu na poslední chvíli skočil pod nohy a míč ukopl.

Když už to vypadalo, že zápas skončí poklidnou hrou, naše obrana vyprodukovala menší fatální chybu :) Po výkopu hostujícího brankáře se míč odrazama dostal až k útočníkovi, který prostřelil Karla Sklenáře. 2-1 pro SK. Naše odpověď ale trvala něco okolo 2 minut a 21 vteřin. Lukas Lahaije ukázal jak se má ve vápně bojovat a po vynucené chybě Komárovského brankáře dorazil míč do prázdné brány. 3-1 pro SK. Na hřišti se poté nic zvláštního neudálo a zápas tak skončil 3-1.

 

Jako generálka si myslím, že to bylo povedené. Zahráli jsme si, vyhráli jsme a i si udělali žízeň na večerní sportovní ples. Pokud někdo na Sportovní ples vzal foťák, tak brzy přibude nějaká ta fotodokumentace.

 

Sportu zdar

 

Standa B ml.