TJ Broumy - SK Tlustice

11.09.2011 13:26

Ve 3. kole OP zajížděla Tlustice na horkou půdu do Broum. O místních hooligans kolují na okresu legendy. Hovoří se o bubnech, vlajkách, pyrotechnice a dýmovnicích. Vše je pravda. Fanoušci se snažili vytvořit pekelnou atmosféru a pomoci Broumům k vítězství a potvrzení překvapivé výhry v Praskolesích.

 

Základní sestava Tlustice:

    minuty   góly ŽK ČK
Brankář Jiří Červenka 90 0 0 0
Obrana   Stanislav Souček "C" 90 0 1 0
Obrana Pavel Ungr 90 0 0 0
Obrana Jan Ungr 90 0 0 0
Obrana Jiří Keckstein 90 0 0 0
Záloha Michal Říha 89 0 0 0
Záloha Michal Obdržálek 70 0 0 0
Záloha Michal Škvára 90 0 0 0
Záloha Martin Jelen 90 0 0 0
Útok Pavel Bláha 90 0 0 0
Útok Miloš Holub 50 0 1 0
Střídání Zdeněk Dolínek 40 1 0 0
Sřídání Veljko Kostič 20 0 0 0
Střídání Ondra Šoch 1 0 0 0

 

Zápas začal tlakem domácích. Broumy byly všude a napadaly ve 2. Hned v první minutě, po chybě Tlustice, se Broumy dostaly do úniku, naštěstí nedaly. Ve svižném tempu pokračovala jejich hra po celý poločas. Tlustice se omezovala pouze na rychlé protiútoky, které ale nebyly příliš úspěšné. Za zmínku stojí 2 střely Pavla Bláhy a Michala Říhy, se kterými si ale brankář domácích dokázal poradit. Vrcholem aktivní hry domácích byly 2 tisíciprocentní šance během 1 minuty, kdy zcela osamocený domácí útočník hlavičkoval ze vzdálenosti 1m od prázné branky nad. Hledištěm to jen zahučelo. Statistiky prvního poločasu hovoří ale jasně. Broumy vystřelily na branku 2krát, mimo branku 7krát. Tlustice na branku také 2 krát, ale jen 2krát mimo branku. Broumy ovládaly zápas.

Druhý poločas začal na Tlustické straně rychlým střídáním, kdy místo Miloše Holuba střídal matador a legenda SK Zdeněk Dolínek. V tu chvíli vytvořil spolu s Michalem Obdržálkem (který se posunul do útoku místo Pavla Bláhy) útočné duo. Výsledkem bylo několik příležitostí, které ale skončily buďto ofsajdovou pozicí nebo neproměněnou střelou. Zápas se ale začínal vyrovnávat, protože Broumy fyzicky nevydržely tempo z prvního poločasu. Přesto ale měly 2 velké příležitosti, a to po nedorozuměních a náhodných odrazech ve vápně Tlustice. Pokaždé míč skončil na tyči hostujících. Jiří "Paci" Červenka poté musel ještě jednou hasit velkou příležitost domácích a vyboxovával balon mířící do branky i za cenu naražení Honzy Ungra na tyč. V 70. minutě došlo k vystřídání na straně Tlustice, kdy do hry vyběhla mladá naděje Veljko Kostič. Ten se postavil do útoku a hned za minutu se snažil doběhnout a dorazit míč mířící mimo branku domácích po střele Zdeňka Dolínka. Chybělo málo. Za další 4 minuty už ale vyslal křižnou přihrávkou do úniku Zdeňka Dolínka, který prokázal své zkušenosti a chladnokrevně brankáře prostřelil. V tu chvíli Broumy doplatily na snahu o vstřelení úvodního gólu a v obraně nechávaly okna. Naštěstí pro nás je tam ale nechaly i po úvodních šancích druhého poločasu, což vyústilo až do vstřeleného golu Tlustice. Zbytek zápasu se odehrával ve vyrovnaném tempu a nic zvláštního se neudálo. Broumy se snažily o závěrečný tlak, ale nezbývalo jim dost sil.

 

Objektivně je nutno říci, že zápasu by slušela remíza. Fotbal se ale hraje na góly a těch Tlustice vstřelila více. I tak ale musíme Broumům pogratulovat k dobrému výkonu a pochválit domácí fans.

 

Statistiky druhého poločasu:

Střely na branku: TJ Broumy - 4, SK Tlustice - 4

Střely mimo branku: Tj Broumy 0 - Sk Tlustice 4

Rohy: TJ Broumy 6 - SK 2

 

Podrobněji jsme se zaměřili na sledování Pavla Bláhy, zde jsou jeho výsledky : :)

Minuty: 90 minut

Posice - útok, později pravá záloha

Přihrávky: 12, úspěšné 9, neśpěšné 3

Střely: 3

Fauly: 1

Ofsajdy: 1

Souboje: 12, vyhraných 7, prohraných 5