Statistika přístupů webu SK Tlustice - stručné shrnutí

31.10.2011 19:32

Statistika přístupů na web SK Tlustice

Naše stránky mají za sebou cca 2 měsíce provozu, proto je potřeba udělat analýzu toho, jak jsou stránky navštěvovány. A protože mam trochu času, pustil jsem se do toho.

Začněme základními údaji. Během provozu stránek nás navštívilo 287 unikátních návštěvníků. Celkový počet návštěv je 1283. To nám dělá průměrně 4,47 návštěv na unikátního návštěvníka. Každý z těch 287 jedinečných lidí (tedy například já, Botas, Pavel Ungr, Honza Ungr a dalších 284 lidí, reálně jich bude ale míň, protože stránky můžeme navštěvovat z různých počítačů) web SK Tlustice navštívilo průměrně 4,47x za 3 měsíce). Bylo zobrazeno 8 731 stránek (cca 30 zobrazených stránek na unikátní návštěvu) a provedeno přes 70 000 hitů. Vývoj je takový, že v říjnu jsme navýšili návštěvnost oproti září o nějakých 80%.

Dny, kdy naše stránky byly nejvíce navštěvovány, byly v září neděle a středa, v říjnu neděle a úterý. Tohle nevím čím si vysvětlit J.  Obecně ale vede neděle. Co se přesného času týče, nejvíce se na web SK chodí mezi 18-19. hodinou. Zajímavé ale je, že relativně velkou návštěvnost mají stránky i v rozmezí mezi 1:00-5:00 ráno.

Poloha přístupu. Samozřejmě nejvíce na naši stránku koukají lidé z ČR, ale máme evidovány i přístupy z USA, Ruska a dokonce i z Kuvajtu. Americká IP adresa 66.249.72.105 si dokonce prohlídla 217 stránek (což ani nemáme, takže si některé musela prohlížet několikrát).

Překvapivé je ale to, že nejnavštěvovanější stránka je „Diskuse“. Bohužel na ní všichni koukají, ale nikdo nepřispívá  J.  Dále to jsou „Aktuality“,“ Zápasy A týmu“ a „Zápasy B týmu“. Do TOP 10 se také dostala „Fotogalerie z generální rekonstrukce hřiště“.

Zajímavá je také statistika přístupů, čili například jaké slovní spojení se zadává do vyhledávačů,  když hledáme web SK Tlustice. Zde padají i některé zajímavosti, které o lecčems vypovídají J. Nikoho asi nepřekvapí, že na prvním místě, které každý zadá,  když nás hledá,  je „SK Tlustice“. Druhým spojením je „Web SK Tlustice“, to je také v pořádku. Ovšem pak to začíná, na 4. místě je vyhledávací spojení „Michal Jankovský“ a na 5. „Pavel Bláha Tlustice“. To znamená, že z Blažeje mají soupeři respekt a snaží si ho předem proklepnout, nebo si Bláža krátí čas v práci tím, že zadává své jméno do Googlu a čeká  co mu vyjde J. Aby v tom ale Pavel nebyl sám, další jména na seznamu jsou „Jirka Červenka Tlustice“ a pak trochu zmatené „Keckstein  Beroun CZ“. Vypadá to, že po Jirkovi prahne nějaký zahraniční klub, jinak nevím, kdo by tohle spojení zadával J.

 

Toť první stručná analýza statistik přístupů. Až uplyne nějaký čas, zase si na ní posvítíme.

Standa B.ml.