Stašov - SK Tlustice

30.10.2011 19:16

Dvojboj zápasů na hřištích soupeře jsme zakončili na půdě Stašova. Ten byl před utkáním 3 body za námi. Nečekal nás tedy nikterak lehký zápas.

Listina absentérů : Veljko Kostič, Michal Obdržálek a znovu se přidal Pavel Ungr, který asi nevydýchal krutou a vysokou porážku HC Plzeň od Komety Brno a zůstal radši ležet doma s teplotou.

 

Sestava:

    minuty góly ŽK
Brankář Jirka Červenka 90 0 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0 0
Obrana Ondra Šoch 75 0 0
Obrana Honza Ungr 90 0 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0 0
Záloha Michal Říha 90 0 0
Záloha Michal Škvára 90 1 0
Záloha Martin Jelen 90 1 0
Útok Zdeněk Dolínek 80 0 0
Útok Pavel Bláha 90 0 0
Střídání Standa Bogdanov 15 0 0
Střídání Miloš Holub 10 0 0

 

Chce se říct, že při našich začátcích utkání se divák nikdy nenudí. Buďto dáme rychle gól my, nebo ho rychle dostanem. V tomto případě jsme ho rychle dostali. Asi v 5. minutě pronikl hostující záložník podél naší levé lajny, přihrál před prázdnou bránu, kde již byl připraven hostující útočník, který míč dorazil do sítě. 1-0 pro domácí. Poté jsme ale zabrali a ovládali hru. Aspoň do 45.minuty. Dobře jsme kombinovali, ale šance nepřicházely. Až zhruba ve 20. minutě, po závaru na naší pravé straně, se míč dostal k hanákovi Zděnkovi, který citovkou přiťukl Michalu Říhovi. Ten vystřelil svou levou nohou a orazítkoval tyč. Od ní se míč odrazil k Pavlovi Bláhovi, který přihrál pod sebe na Michal Škváru alias Feryho, který křižnou střelou k tyči vyrovnal na 1-1. I poté jsme měli více ze hry a domácí nedokázali vymýšlet nic kloudného. Zhruba ve 35. minutě nastartoval motory Ondra Bartoš, obtočil se okolo soupeře a vyslal Pavla Bláhu, který ocentroval do vápna, kde asi po 3 letech skóroval Martin Jelen (když nepočítám vlastňáky :) ). 2-1 pro SK Tlustice. I nyní jsme zápas zvládali a nevypadalo to, že by se Stašov k něčemu mohl dostat. Chyba lávky. Ve 43. minutě domácí dokázali dostat míč do vápna, kde se nejlépe orientoval hostující hráč, který přihrával na svého útočníka. 2-2. I přesto jsme ale mohli do konce poločasu vést. Dosti zřetelnou ruku domácího hráče ve vápně, kdy se do země zadívali i místní bafuňáři, ale neviděl žádný z rozhodčích. Poločas tak skončil 2-2.

 

Druhý poločas nám bohužel nevyšel tak jak jsme zvyklí. Stašov hrál dobře, respektive my špatně. Kdyby nebylo naší chyby zhruba v 70. minutě, kdy jsme se pokoušeli zahrát ofsajd systém (který jsme ale nikdy netrénovali :)), zápas by skončil remízou. Nabídnutou šanci ale domácí využili. 3-2 pro Stašov. Poté jsme dali všechnu sílu do útoku a měli i několik šancí. Pavel Bláha postupoval sám na gólmana, ale jeho lob nevyšel. Bylo tam i několik závaru ve vápně, kdy bylo otázkou štěstí a náhody jestli se míč odrazí k nám nebo domácím. Také nic. Největší šanci ale měl v 89. minutě Martin Jelen, který sám 4m před brankářem dal vzpomenout na proběhlé MS v rugby. Za tento výkop by ho pochválili i All Blacks.

 

Suma sumárum, Stašov zvítězil 3-2 a bodově se na nás dotáhl. Není ale proč smutnit. Jak říká žijící a hrající legenda tlustické, hořovické a žebrácké kopané Pavel Jirovský, nejsme kapela abysme pořád vyhrávali.

 

Příští kolo nás na domácím hřišti čeká Doubravan Újezd.

 

Standa B. ml.