SK Tlustice - Spartak Žebrák

18.09.2011 11:44

Přemýšlel jsem jak začít tento report. Nakonec jsem se rozhodl využít několik legendárních fotbalových klišé zkušeného fotbalového komentátora Pavla "Čapouna" Čapka. Tak tedy...

 

"Tráva je zelená, míč je kulatý, fotbal to je hra". Ve 4. kole zajížděl na naši půdu jeden z favoritů OP Spartak Žebrák. Očekával se vyhecovaný match, kde nikdo nikomu nenechá nic zadarmo. Sestava SK:

 

    minuty góly ŽK ČK
Brankář Jiří Červenka 90 0 0 0
Obrana Pavel Ungr 90 0 0 0
Obrana Jan Ungr 80 0 0 0
Obrana Stanislav Souček "C" 90 0 0 0
Obrana Ondřej Šoch 70 0 1 0
Záloha Michal Říha 90 0 0 0
Záloha Michal Škvára 90 0 0 0
Záloha Jiří Keckstein 90 0 0 0
Záloha Martin Jelen 90 0 0 0
Útok Michal Obdržálek 45 0 0 0
Útok Pavel Bláha 90 1 1 0
Střídání Zdeněk Dolínek 45 0 0 0
Střídání Miloš Holub 20 0 0 0
Střídání Veljko Kostič 10 0 0 0

 

Spartak vstoupil do zápasu velice aktivně a SK chvíli trvalo než se dokázala zorganizovat a uklidnit. Přesto to bylo SK, kdo měl první velkou šanci zápasu, a to když Michal Obdržálek šel sám na brankáře. Bohužel jeho původní záměr přelobovat brankáře skončil neúspěchem. Spartak ale v prvních 20 minutách dominoval a výsledkem byly 2 góly v síti SK. První gól Spartaku vstřelil Míra Kára po mírném nedorozumění v obranných řadách. Druhý Vláďa Kebrle nechytatelnou střelou, která (nechci ho urazit) se mu asi povede za dalších 10 let :). SK ale měla během této doby dvě 100% šance. Jednou šel na kasu Martin Jelen a vystřelil vedle, druhou šanci měl Michal Obdržálek, který ale nedokázal usměrnit přihrávku před prázdnou bránu správným směrem. Brankář hostí Petr Ťažký prokázal své kvality. Ve druhé polovině prvního poločasu byla hra vyrovnaná.

 

Do druhé půle vstoupilo SK s jednou změnou. Místo Michala Obdržálka na hřiště vběhnul Zdeněk Dolínek. Ten ihned po příchodu začal prodávat své fotbalové zkušenosti. Stopping, udržení balonu a rozehrávka. To bylo to hlavní čím na začátku druhého poločasu pomohl SK k výkonu, kdy de facto po celý druhý poločas drželo Spartak na vlastní půlce (marně jsme čekali na legendární "Dolajsovu patičku" :)). Spartak chodil pouze do sporadických protiútoků, které ale většinou nebyly moc konstruktivní a když ano, tak je zastavil hvizd rozhodčího. SK druhý poločas Spartak přehrávalo a vrcholem byl gól na 2-1 v podání Pavla Bláhy po pěkné akci z levé strany. Střídání Ondry Šocha a Jana Ungra měly jasně ofensivní charakter. SK dohrávalo se 3 útočníky vepředu a 3 obránci vzadu. SK dalo vše do útoku. Bohužel snaha nebyla vyslyšena. SK nastřelilo břevno a mělo několik dobrých příležitostí. Prostě to tam ale nepadlo.Na konci zápasu tak přišla 3. branka Spartaku, kdy se trefil Dušan Nesnídal. Hned poté rozhodčí Sekyrka zápas ukončil.

 

Z objektivního hlediska by zápasu slušela remíza. Jak by ale řekl Míra Bosák, "fotbal se hraje na góly a za šance si nic nekoupíš". Není ale proč truchlit. SK podalo dobrý výkon za který se nemusí stydět. Co mě ale trochu zneklidnilo bylo chování některých lidí na obou stranách barikády. Přeci se jedná jen o fotbal a ne o život. Nadávání do čů.... atd. nebylo mnohdy na místě. Atmosféra byla zbytečně vyhecovaná, a to i na hřišti. Rozumím, že fotbal s sebou přináší emoce, ale taky je potřeba to trochu klidnit. Zranění Veljka Kostiče v závěru zápasu pramenilo právě z neukočírovaných emocí. Zcela zbytečně.

 

SK Tlustice - Spartak Žebrák 1-3 (0-2)

Branky: Bláha - Kára, Kebrle, Nesnídal

 

Jak moc byl zápas nervózní ukazují statistiky faulů:

SK Tlustice - 16

Spatak Žebrák - 18

 

Ostatní statistiky:

Střely - celkem(na bránu)

SK Tlustice - 11 (6)

Spartak Žebrák - 9 (5)

 

Ostatní statistiky jsem moc nestíhal, protože jsem měl plný ruce práce s focením, který se mi stejně nepovedlo :) Ale aspoň je to lepší než drátem do oka.

Na závěr si dovolím zase vypůjčit citát známého "rosňáka".

 

Doufám, že se vám report líbil.

"Slunce v duši"

SB

 

 

Fotogalerie: SK Tlustice - Spartak Žebrák