SK Tlustice - Olympie Zdice 3-2 (3-1)

17.09.2012 07:52

Úvod sezóny se nevydařil dle našich představ, a proto byl zápas se Zdicemi o to důležitější. Potřebovali jsme se chytit a navázat tak na výkony z předešlé sezóny. Zdice ale patří mezi favority soutěže a do té doby neztratily ani bod.

 

Absence: Pavel Bláha, Michal Obdržálek, Petr Novák, René Eichenmann

Sestava:

 

    minuty góly
Brankář Karel Sklenář 90 0
Obrana Standa Souček 90 0
Obrana Jirka Keckstein "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Ondra Bartoš 90 2
Záloha Michal Říha 90 1
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Standa Bogdanov 60 0
Útok Martin Jelen 90 0
Útok Honza Ungr 85 0
Střídání Zdeněk Dolínek 30 0
Střídání Honza Volráb 5 0

 

V úvodu zápasu nás Zdice dokázaly mírně přitlačit. Hýřily pohybem a snažili se nás vykombinovávat. K ničemu velkému to však nevedlo. Naopak na druhé straně jsme mohli otevřít skóre my, když ke mně, po pěkné kombinaci na hranici velkého vápna, došla přihrávka od Martina Jelena. Levou nohou jsem jí dokázal zpracovat. Řítil jsem se sám na gólmana. V poslední chvíli mi ale cestu zkřížil Kamil Svoboda a z šance nic nebylo. Dalších několik minut se odehrávalo povětšinou ve středu pole. Víc ze hry měly hosté. Několik nepříjemných střel skončilo mimo bránu nebo si s nimi dokázal Karel poradit. Trest za přílišnou pasivitu přišel cca v 18. minutě. Hosté po rychlém útoku dostali míč až na Hebedu, který nikým neatakován vklidu vstřelil první gól zápasu, když Karla zkušeně podstřelil. 0-1. Od té doby jsme ale převzali zápas do rukou my. Začali jsme víc běhat a nabízet se. Výsledkem byla mírná územní převaha, ale bez šance. Šance přišla až zhruba ve 30. minutě, a to s notnou dávkou štěstí. Když byl Honzíček poněkolikáté za sebou nemilosrdně sražen k zemi (tentokrát na půlce), volný kop se ujal kopat jeho bratr Pavel U. Tomu se tzv."britskej centr" moc nepovedl, ale tak špatně kopnutej balon všichni hodně dlouho neviděli a tak ho asi 3 lidi minuly. Tím se jeho cesta uvolnila až ke mně. Já na něj ale taky nebyl připravený, takže jsme ani nestačil uhnout nohou aby míč mohl projít alespon dál na bránu. Stalo se tedy to, že jsem míč stečoval do strany. Naštěstí přímo na nohu Ondry Bartoše, který se nerozmýšlel a vypálil střelu, která skončila v síti. 1-1. O několik minut později jsme vstřelili druhý gól. Po vyhraném souboji ve středu hřiště se mi otevřela hostující obrana. Vzal jsem tedy míč a pelášil, co to šlo. Najednou slyším Michala Říhu, jak si řve o balon. Zavzpomínal jsem tedy na naší jarní spolupráci a vyslal mu přihrávku, z které nemohl minout. 2-1 pro SK. To běžela 40. minuta. Ve 43. minutě se k míči na pravé straně dostal znovu Ondra Bartoš. Všichni čekali centr do vápna, ale kulišák Ondra všechny přechytračil a vystřelil z úhlu rovnou na bránu. Brankář to očividně nečekal a míč skončil v jeho síti potřetí. 3-1. Konec poločasu.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili znovu aktivně. Ihned ve 48. minutě jsme mohli vstřelil další gól, když několik střel z velkého a poté i malého vápna dokázali hostující hráči zachraňovat všemi částmi jejich těl. O několik minut později jsme zase zahrávali rohový kop. Po menší skrumáži se k Děkovi odrazil balon. Udělal si 2 hráče na pětníku a vystřelil levou nohou do horní poloviny brány. Brankář ale předvedl jeden ze dvou vynikajících zákroků toho dne. Poté začali hrát hosté. Měli jasnou územní převahu a tvrdě šli za snížením. To se jim skoro povedlo při jehnom centru, kdy míč nebezpečně skákal před naší brankovou čárou, dokud ho Michal Škvára nedokázal odkopnout pryč. O několik minut později se ale hosté již radovali. Po faulu na hranici velkého vápna se k míči postavil Froněk a velice pěkným trestňákem nedal Karlovi šanci. 3-2. Zdice nás poté velmi nepříjemně přitlačily, ale měly pouze jednu šanci, když z prázdné brány znovu odhlavičkovával Michal Škvára. V 88. minutě jsme mohli rozhodnout. Ondra Bartoš vybojoval balon na pravé straně a předložil Martinu Jelenovi přihrávku před bránu. Martin stál face to face brankáři. Zeptal se ho kam to chce. Tak mu to dal do nohy. Druhý excelentní zákrok hostujícího gólmana. Zbytek zápasu se odehrával v dostatečné vzdálenosti od naší brány.

 

Zápas jsme si zasloužili vyhrát. Zdice sice ve druhém poločase měly územní převahu, ale šancí poskrovnu. Na tutové šance to bylo jasně pro nás.

 

Další zápas jedeme do Újezda.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.