SK Tlustice - Freyburg Trubín

18.10.2011 14:44

Soutěž okresního přeboru se nám přehoupla přes svou první čtvrtinu. V 8. kole k nám zavítal soupeř z Trubína, který disponuje silným a zkušeným týmem. Hraje v něm spousta bývalých fotbalistů Králova Dvora a jiných družstev hrajících vyšší třídy. V minulé sezoně byl zápas v Trubíně a poté i doma značně vyhecovaný. Byli jsme tedy zvědaví jak to bude probíhat nyní.

 

Na naší straně usednul na střídačku pomalu se zotavující Pavel Ungr, naopak Veljko Kostič je stále mezi zraněnými.

 

Sestava

    minuty Góly ŽK
Brankář Jirka Červenka 90 0 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0 0
Obrana Jiří Keckstein 90 0 0
Obrana Honza Ungr 90 0 0
Obrana Ondra Šoch 82 0 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0 0
Záloha Michal Říha 90 0 0
Záloha Michal Škvára 90 0 0
Záloha Martin Jelen 90 0 0
Útok Pavel Bláha 90 2 0
Útok Zdeněk Dolínek 75 1 0
Střídání Miloš Holub 15 0 0
Střídání Stanislav Bogdanov 8 0 0

 

Začátek utkání probíhal ve vyrovnaném duchu. Oba týmy se postupně oťukávaly. Za zmínku stojí jedině povedená akce Ondry Šocha, který rychlou prací nohou vykmital hned několik soupeřících hráčů (tzv. "pojď sem, kam jdeš") a tvrdě vystřelil. Škoda, že střela šla přímo na brankáře. První vážnější šancí byl tak až únik Pavla Bláhy po přihrávce už nevím koho :), nicméně Blažej se zachoval jako chladnokrevný zabiják. Vypočítal si sílu s kterou brankář vyskočí a vystřelil přesně tak, aby si na míč brankář šáhnul a de facto si ho tam plácnul sám. Výborně!! Vedli jsme 1-0. Nicméně jak už u nás bývá zvykem, dlouho jsme se z vedení radoval nemuseli. Hostující hráči umně vykombinovali situaci ve vápně, vystřelili a jen díky tomu, že na našich vápnech není golfový green ale písek, míč neskončil v naší síti. Dobrý strategický tah ze strany vedení SK. S postupem času se na kopačky hostujících hráčů kradla stále větší nervozita. Ta vyvrcholila několika nadávkami středního záložníka Kličky směrem ke svým spoluhráčům. Poločas skončil 1-0 pro nás.

 

Do druhého poločasu jsme šli beze změny. Trubín chtěl samozřejmě vyrovnat. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Jak hra ubíhala, nervozita hostujících nabírala na oprátkách. Čekalo se jen na spouštěč, který jejich vztek vypustí. Mezitim jsme ale vstřelili druhý gól. Ondra Šoch zkušeně vyslal Pavla Bláhu do dalšího úniku. Ten znovu chladně zakalkuloval a přeloboval hostujícího brankáře. Druhý gól Blažeje byl okomentován poznámkou z hlediště "Doufám, že máš s sebou hodně peněz, ty kujóne". Autorem výroku byli samozřejmě místní rowdies. Trubínští najednou přestali hrát a začali se hádat. Hlavně hráč Klička v tomto vynikal. To ale nikdo nečekal, co se bude dít a čeho se staneme svědky. Již zmiňovaný spouštěč hněvu a vzteku přišel cca v 70.minutě. Zdeněk Dolínek zahrál malou domu, kterou Paci neomylně sebral do náručí. Rozhodčí mlčel. A tady to vše začalo... Vodopády nadávek, ironického potlesku, řevu na rozhodčího z 20cm atd. bylo vidět spousty. Hráči Trubína si začali vylívat všechnu zlost z celého zápasu. Kdyby tohle udělal kterýkoliv jiný tým, zápas by se nedohrál pro malý počet hráčů na hřišti. Nikdo ale vyloučen nebyl, ani si nepamatuji, jestli byla dána alespoň žlutá karta. My jsme se ale soustředili na svou hru a byli jsme za to odměněni 3. golem v síti Trubína, který vstřelil Zdeněk Dolínek (znovu po fantastickém lobu:) ). Trubínští se ke konci trochu uklidnili a začali hrát, ale nezmohli se na víc než na snižující gol na 3-1. Ten ale ještě nedali sami, musel ho za ně do vlastní sítě vstřelit Martin Jelen (Martin tak prolomil svou střeleckou smůlu v této sezoně).

 

Zápas skončil výsledkem 3-1 pro nás. Tím jsme získali důležité 3 body. Příští zápas zajíždímě do Praskoles, kde to jistě nebude lehké.

 

SK Tlustice - Freyburg Trubín 3-1 (1-0)

Goly: Bláha 2, Dolínek - vl.Jelen

 

Standa B.