SK Tlustice - ČLU Beroun B 5-2 (2-2)

30.09.2012 12:23

Od našich skautů jsme měli informace, že Beroun v této sezoně nehraje v optimální formě. I tak ale dokázali získat 6 bodů. Berounské "A" navíc hrálo až v neděli. Na to jsme ale nemohli koukat. Bylo potřeba potvrdit 3 body z Újezda. Lavici absentérů rozšířil Michal Říha, který se dává dohromady z nepříjemného zranění z minulého týdne.

 

Absence: Michal Obdržálek, René Eichenmann, Pavel Bláha, Michal Říha

 

Sestava:

    minuty góly
Brankář Karel Sklenář 90 0
Obrana Standa Souček 90 0
Obrana Jirka Keckstein "C" 90 1
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Honza Ungr 88 0
Záloha Petr Novák 45 0
Útok Martin Jelen 90 2
Útok Zdeněk Dolínek 90 0
Střídání Standa Bogdanov 45 0
Střídání Ondra Mottl 2 1

 

Úvod utkání se nám, jako již tradičně po několik let, nepovedl. Hned v 2. minutě došlo k zbytečnému faulu v našem vápně, po kterém rozhodčí odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil hostující Krčma. Hra v poli byla víceméně vyrovnaná, ikdyž o něco více měli míč na kopačkách hosté. Důležitý okamžik přišel zhruba v 15. minutě. Honza Ungr byl faulován cca 8m za hranicí velkého vápna. K míči se postavil sám a vystřelil přímou, nízko položenou střelu. Tu s trochou štěstí tečoval Zdeněk Dolínek, přičemž změnil směr střely tak, že gólman míč jen ztěží vyrazil před sebe. Tam čekal Martin Jelen a bez problémů zasunul míč do sítě. 1-1. Hned z dalšího útoku jsme skórovali podruhé. Hosté odvrátili náš útok na roh. Ty jsou u nás záležitostí Michala Škváry. Fery si tedy postavil míč a přetaženým rohem našel na zadní tyči zcela osamoceného Dědka (Jirku Kecksteina), který nekompromisně zavěsil pod břevno. Poté byla hra znovu vyrovnaná, ale hosté byli o něco fotbalovější a také se dostali k několika velice nepříjemným střelám. S těmi si ale Karel dokázal poradit. Na druhé straně jsme ale ani my nebyli pasivní. Po aktivním presinku a získaném balonu se řítil Martin Jelen se Zdenkem Dolínkem sami na gólmana. Martin předložil Zdeňkovi přihrávku do prázdné, ale gólman fantastickým zákrokem střelu našeho matadora vytěsnil. I zde platilo okřídlené "nedáš-dostaneš". O několik minut později zahrávali hosté rohový kop. Ten zahráli perfektně. Krůta si neomylně našel prostor v našem malém vápně a srovnal na 2-2. Tak skončil i poločas.

 

Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu. Hosté drželi o něco více míč. My chodili do rychlých protiútoků. Zhruba v 55. minutě se nám to vyplatilo. Standa Souček vyslal Zdeňka Dolínka po pravé straně. Zdeněk se podíval a snažil se nalézt někoho ve vápně. Když se rozmyslel, poslal střílenou přihrávku. K té se už už dral Martin Jelen, ale předstihl ho hostující obránce, který si míč srazil do vlastní branky. 3-2 pro SK. O 10 minut později podobná situace. Útok po pravé straně se dostal po centru až do vápna. Hostující obrana ale nedokázala odkopnout. K míči se tak dostal Michal Škvára, který nepovedenou střelou našel Martina Jelena. Ten dával skoro do prázdné brány. 4-2 pro SK. Hosté ale nesložili zbraně a dál se snažili hrozit. Hlavně jejich standardní situace byly velice nebezpečné. Po jedné z nich dokonce nastřelili břevno. Šance jsme ale přežili. V 88.minutě se na hřiště dostal Ondra Mottl. Tribuny začaly šílet a dožadovali se vstřelení gólu. Ondra na to opáčil, že má málo času, a že to nemůže stihnout. Mýlil se. V 90. minutě se do otevřené obrany řítil Zdeněk Dolínek právě s Ondrou. Zdeněk Ondrovi nesobecky přihrál a Ondra, při jeho prvním dotyku s míčem, přeloboval gólmana a zvýšil tak na 5-2 pro SK. Zápas byl poté ukončen.

 

Kvalitní výkon korunovaný 5 góly. Beroun ale zanechal dobrý fotbalový dojem.

Příští zápas jedeme do Nižbora.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.