SK Tlustice - Chlumec 3-0 (2-0)

24.03.2012 19:05

K prvnímu kolu jarní části k nám zavítal exotický protivník z Chlumce. Jedná se o soupeře obývajícího dolní polovinu tabulky. Na podzim jsme u nich vyhráli suverénně 5-2. U prvních kol si ale nemůže být nikdo ničím jistý, proto jsme k zápasu přistupovali zodpovědně.

 

Absence: Michal Obdržálek, René Eichenmann, Ondra Bartoš

 

Základní sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 75 0
Obrana Honza Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Záloha Standa Bogdanov 70 0
Záloha Michal Říha 90 1
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Martin Jelen 90 1
Útok Zdeněk Dolínek 90 1
Útok Pavel Bláha 90 0
Střídání Ondra Šoch 20 0
Střídání Ondra Mottl 15 0

 

Utkání sledovala slušná divácká návštěva. Nutno podotknout, že hodně tomu pomohli i diváci z Chlumce. Na jednu stranu jsme byli rádi, na druhou už Chlumec a jeho občany už trochu všichni na okrese známe. Radost tedy nebyla úplně dokonalá. Později se ukázalo, že Chlumec zase nezklame.

Spíše než sáhodlouze popisovat co se dělo v prvních 20-ti minutách zápasů, sepíšu to tak nějak chronologicky minutu po minutě.

2. minuta - Pavel Bláha jde po šikovné přihrávce sám na gólmana, zkušeně ho přehazuje a jde slavit. Spolu s ním i ostatní. Jenže co čert nechtěl, míč se na suchém povrchu odráží více než se všeobecně čekalo a potká se s břevnem. Gól není. Stadionem to jen zahučí.

4. minuta - Tresný kop zahrává Honza Ungr. Posílá balón do vápna, kde si hostující obrana bere pauzu a nechává naše 3 hráče volně hlavičkovat. Bohužel hlavičkoval zrovna Martin Jelen, který byl v ofsajdu. Gól tedy neplatí.

5. minuta - Po tlaku vysíláme Martina Jelena po straně, ten přehazuje brankáře. Vypadá to, že míč skončí vedle, ale Michal Říha ho doběhne a dává první gól utkání. 1-0 pro SK.

7. minuta - Po přihrávce do vápna si hostující obránce počíná tak nešikovně, že Michala Říhu fauluje. Jasná penalta. K ní se staví Dědek. Staví si míč a posílá brankáře na stejnou stranu jako kope míč. Brankář chytá.

9. minuta - Po rohovém kopu jde hostující brankář do souboje, ten prohrává a upouští míč. Martin Jelen dává gól. Ten ale neplatí, protože byl brankář prý faulován. Nedá se svítit. Jedeme dál.

12. minuta - Po prudce inteligentní spolupráci dua D+J (čti Dolínek + Jelen) jde J sám na bránu. S gólmanem si hraje a dává gól na 2-0.

15. minuta - Martin Jelen utíká trochu rozhozenému obránci hostí, který očividně nestíhal a nevěděl co se děje.Vystřelí, ale střela jde mimo.

17. minuta - Hostující hráči jsou trochu mimo a vypadá to,že ani neví, kde mají nohy. Zpětnou přihrávku hostující brankář netrefuje a Chlumec si skoro dává vlastní gól.

 

Jestli někdo do této doby na stadionu nevěděl, co to přesně znamená chaos, tak obrana a záloha Chlumce byla v prvních 20-ti minutách jeho dokonalým obrazem.

Pak se ale stalo něco, z čeho musel mít radost hlavně správce hřiště. Hra se začala odehrávat jinde než na jeho jedné polovině. Jinými slovy: Chlumec se dostal po 20-ti minutách za polovinu hřiště. Hra se do konce poločasu jen tak odehrávala. Za zmínku stojí jen pěkná střela Chlumeckého hráče z přímáku, kterou ale Paci vytěstnil (později se ukázalo, že to byl jeho jediný zákrok v zápase, bravo Paci, vydřenej shoot out :) ). Poločas tak skončil 2-0. Chlumec nepředvedl zhola nic. To se ale mělo změnit.

 

Do druhé půlky přišli Chlumečtí značně namotivovaní. Bylo vidět, že chtějí se zápasem ještě něco udělat a eventuélně zvrátit. Zvracet se ale později chtělo asi všem nezaujatým divákům. Ostatní se museli jen smát. Chlumec rozehrál, z našeho pohledu, neuvěřitelnou tragikomedii, která by snesla název kultovního snímku "Dvanáct rozhněvaných mužů". Stěžovat si ale můžou Chlumečtí jen na sebe. Zápas začali naprosto nezvládat, a to hlavně psychicky.

Nejdříve zcela nesmyslně hostující hráč, v době, kdy se hra odehrávala úplně jinde, uhodil loktem Jirku Kecksteina, a to až tak, že ho Jirka počastoval sprostým slovem a dokonce i poslal do zadních temnot lidského těla. Znalci poměrů ví, že se to moc často neděje (vlastně to byl můj první takový zážitek :) ). Asistent ale vše viděl a poradil rozhodčímu. 1. červená....

Nevím proč, ale Chlumec se cítil ukřivděn. V tu chvíli bylo na hřišti více nebezpečno než bezpečno. Hostující "vedoucí týmu a i trenér" asi 5 minut v kuse počastovával rozhodčí ne zrovna slušnými nadávkami. Přitom také zrovna nerespektoval pro něj vyhrazený prostor. Děti se ale určitě naučili několik nových slov, z kterých budou mít rodiče radost a které se ve škole určitě budou hodit. 

Mezi hostujícími hráči a trenérem se ukázalo myšlenkové propojení. Asi v 60. minutě přišla druhá červená. Tady se přiznám, že jsem to úplně neviděl, ale rozhodčí to asi viděl jasně, protože jí vytáhl bez nějakého velkého rozmýšlení. V tu chvíli se "Chlumecký mozek lidstva" projevil i mezi jejich fanoušky. Hlavně Honza Ungr si vyslechl hodně nadávek když párkrát probíhal okolo :).  Nevím co k tomu dál říct, snad jen to, že děti na fotbal s Chlumcem rozhodně nepatří.

Druhá půle byla těmito extempore značně ovlivněna. Hra byla rozkouskovaná a za moc nestála. My jsme naprosto vyšli z rytmu. Chlumec se oproti tomu i v 9 snažil alespoň o snížení. Cenou za to ale byla otevřená vrátka v jejich obraně. Měli jsme další aspoň 3 šance (Bláža měl tak 2), ale nic nepadalo. Vyšlo to až v 85. minutě. Honza Ungr poslal centr do vápna. Tam stál Zdeněk Dolínek, který měl dost času zjistit pozici brankáře, čas dle slunce a zkusit si tipnout, jakže to bude hrát jeho oblíbená Sigma Olomóc. Poté se zkušeně postavil a hlavou překonal brankáře po 3. 3-0 pro SK. V 90. minutě ještě Honza Ungr ukázal kosu, za kterou by se nemusel stydět ani prvorepublikový zemědělec. Jasná žlutá.

Zápas tak skončil 3-0. My můžeme být spokojeni pouze s prvními 20-ti minutami zápasu. Poté jsme se přizpůsobili hře Chlumce. Chlumci se ale musí uznat, že v druhé půli chtěl hrát. Na druhou stranu ho srážela zcela neuvěřitelně labilní psychika některých jeho hráčů, a to nejen těch, co byli vyloučení, ale i těch, co hráli. Moc rád bych viděl zápas Trubín - Chlumec :)

 

A ještě jedna velká věc se v průběhu zápasu udála. Po 10-ti měsících nastoupil do mistrovského zápasu Ondra Mottl. Zaujmul jeho oblíbeného stopera a zkušeně ho odehrál. Vítej zpátky, Ondro! :)

 

Příští kolo do Berouna. Hraje se v neděli.

 

Zdar a sílu

 

Standa B. ml.