Sezóna 2012/2013: Praskolesy - Tlustice 3-2 (2-1)

27.08.2012 22:35

Po letní pauze zdravím všechny přátele dobrého fotbalu. Těch několik pár týdnů volna uběhlo jako voda a už to znovu máme mistrovské zápasy Okresního přeboru. První zápasy bývají v leččems specifické. Týmy se poprvé (a většinou naposled) sejdou v plné síle a většina hráčů se na první zápasy těší (narozdíl od konce sezóny, kdy se někdy dohrává protože se musí). Los nám na úvod sezóny přidělil zajímavé soupeře. Prvním z nich byly Praskolesy u nich.

 

Absence: René Eichenmann, Pavel Bláha

Základní sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein "C" 55 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Standa Bogdanov 70 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Michal Říha 90 0
Záloha Martin Jelen 90 1
Útok Zdeněk Dolínek 50 1
Útok Honza Ungr 90 0
Střídání Michal Obdržálek 40 0
Střídání Ondra Bartoš 20 0

 

Úvod zápasu až do zhruba 15. minuty byl jasně v naší režii. Dobrým pohybem jsme přehrávali zálohu domácích. V útoku jsme zase vytvářeli tlak silovou útočnou dvojicí Dolínek-Ungr, což je duo z kterého by měli obavy i ragbisté Říčan. Bohužel jsme se ale nedokázali dostat do nějaké větší vyloženější šance. Domácí se snažili o dlouhé nakopávané míče. Naše obrana si s nimi ale dokázala poradit. Měli jsme pár střel a jasnou územní převahu, ale to bylo všechno. Zkušená sestava domácích nám později ukázala, co to znamená slovo produktivita. Nejdříve v cca 16. minutě vyslal domácí hráč dlouhý míč za naší obranu. Další domácí hráč si zpracoval balon a nabídl Junovi gól do prázdné brány. Nic se nedělo. Vrhli jsme se do útoku a znovu si vytvořili tlak. Výsledkem byla rychlá kombinace, z které se do velké šance dostal Michal Říha. Ten ještě neproměnil. Z nastalého rohu se ale k míči dostal Dědek a vypálil jedovku, která brankáře štípla tak, že jí neudržel ve svých rukavicích. Ihned se k němu přihnal Martin Jelen a míč mu vypíchl. Brankář se zrovna dvakrát nerozmýšlel a poslal Martina k zemi. Míč se dostal ke Zdenkovi Dolínkovi a ten skóroval. Rozhodčí ale chvilku předtím zapískal penaltu a dal gólmanovi žlutou kartu (k udivení většiny osazenstva). Penaltu si postavil dělovkář Honza Ungr. Bohužel měl v té době ještě dost sil a tak poslal balon vysoko nad bránu. Protože i zde platilo pravidlo nedáš dostaneš, domácí zachvíli udeřili podruhé. Takový nakopávaný míč z nouze se dostal až k hráči domácích, který postupoval v duu se spoluhráčem sám na Paciho. Na poslední chvíli přihrál volnému hráči a ten skóroval podruhé. I tak jsme ale cítili, že Praskolesy jsou k poražení (de facto jsme jim ty 2 góly věnovali). Znovu jsme se vrhli do útoku. Domácí trochu nestíhali a tak se na hřišti začalo "brousit". Výsledkem byla červená karta pro domácího Šindeláře, který neudržel nervy na uzdě a celkem surově "zprasil" Martina Jelena. Důležité ale bylo, že se nám do konce poločasu podařilo snížit, a to po pěkné kombinaci Michala Říhy, Michala Škváry a zakončujícího Zdenka Dolínka. Poločas tak byl 2-1 pro domácí.

 

O pauze jsme se utvrdili v tom, že na Praskolesy máme, a že si musíme dávat pozor na zbytečné fauly, jelikož zde bude tendence k určitému kompenzování. Začátek druhé půle byl dobrý. Ihned jsme se dostali do slibné šance, ale Zdeněk podruhé síť nerozvlnil. Stále jsme ale měli územní převahu. Až do 55. minuty. Zákrok u našeho vápna, který byl na hranici pravidel, posoudil rozhodčí jako faul na žlutou kartu. Jelikož faulujícím byl Dědek a byla to jeho druhá v zápase, šel vyzkoušet pohostinnost praskoleských sprch o něco dříve. Dá se říci, že tím fotbal skončil. Domácí hráli stále stejné nakopávané míče, z kterých dokázali ještě jednou skórovat (tuším, že to byl Fanda Perman v 75. minutě). I tak jsme to ale nechtěli zabalit. Snažili jsme se hrát a se zápasem ještě něco udělat. To se nám povedlo někdy v 83. minutě, kdy Martin Jelen zkušeně přeloboval domácího brankáře. 3-2. V závěru jsme mocně finišovali a sahali alespon po remíze. Nejdříve vyslal svou dělovku Honza Ungr. Brankář ale parádně chytil. Poté jsme se dostali k centru, který Martin Jelen z několika málo metrů trefil do tyče. Zápas skončil vítězstvím domácích 3-2.

 

Zbytečná ztráta. Domácím jsme sami věnovali 3 góly. Hlavně první poločas musí mrzet, jelikož Praskolesy vystřelil 3krát na bránu a dali 2 góly. Ve druhé půli už to bylo spíše o vůli a tu jsme ukázali. Do příštích zápasů se musíme poučit. Nyní nás čeká těžký los, kdy doma uvítáme Komárov, za 2 týdny jedeme do Trubína a další domácí zápas přijedou Zdice.

 

Jak se psalo v 90. letech: "Všechny příznivce kvalitní kopané" zdraví Standa B. ml.

 

Sportu zdar.