Doubravan Újezd - SK Tlustice 1-2 (1-1)

23.09.2012 13:41

V 5. kole jsme zajížděli na hřiště Újezda, kde se nám dlouhodobě nedaří. Naposledy se zde vyhrálo někdy před 7 lety. Pro potvrzení 3 bodů ze zápasu se Zdicemi ale bylo nutné tuto sérii protrhnout. Nic netrvá věčně.

 

Absence: Pavel Bláha, Zdeněk Dolínek, Michal Obdržálek

 

Sestava:

    minuty góly
Brankář Karel Sklenář 90 0
Obrana Standa Souček 90 0
Obrana Jirka Keckstein "C" 90 1
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0
Záloha Michal Říha 80 1
Záloha Standa Bogdanov 45 0
Záloha Petr Novák 90 0
Útok Martin Jelen 90 0
Útok Honza Ungr 90 0
Střídání Michal Škvára 45 0
Střídání Ondra Mottl 10 0

 

V úvodu utkání byli domácí aktivnější. Dobrým pohybem nám dělali problémy a dostávali se i do dobrých příležitostí. Zpočátku sice vysílali ne moc přesné střely, ale zhruba v  15. minutě udeřili. Po našem nevydařeném útoku podnikl Doubravan rychlý protiútok. My se nestačili vrátit a tak se stalo, že se před Karlem zničehonic zjevil osamocený domácí útočník. Ten měl spoustu času zpracovat a zamířit. Nemýlil se. 1-0 pro domácí. Hra se poté vyrovnala, ale domácí byli o něco nebezpečnější. Karel se zaskvěl jak při dobře zahraném rohovém kopu, tak i po střele domácího Moutelíka. Po 30 minutách ale bylo vidět, že domácím ubývají síly. My naopak začali hrát naší hru. Výsledkem bylo vyrovnání zhruba ve 35. minutě. Velmi pěknou akci na 1 dotek začal někdo v obraně, míč se dostal k Honzovi, který z první dal na Martina Jelena. Martin hlavou z první přihrál Michalu Říhovi na hranici velkého vápna. Michal nedal brankáři šanci a přesně umístěnou střelou k pravé tyči vyrovnal. 1-1. Po zbytek poločasu se nic zásadního neudálo.

 

Druhý poločas byl, dá se říci, celkem jednoznačnou záležitostí. Domácí úplně ztratili pohyb. Celý poločas se tak odehrál na půlce domácích pod naší jasnou taktovkou. Špatný pohyb domácích se projevoval i ve zvýšené frekvenci faulů, přičemž tento trend začal někdy v polovině prvního poločasu. Po jednom takovém faulu, zhruba 10m před vápnem, se k míči postavil Pavel Ungr. Od tohoto místa se verze liší. Kouč Vlasta Král říká, že Pavel to zahrál tak jak mu řekl. Pavel zase říká, že to takhle chtěl zahrát od počátku. Realitou ale bylo, že Pavel vyslal míč do strany na Ondru Bartoše, který zpětnou přihrávkou našel Dědka. Ten dával do prázdné brány. 1-2 pro SK. Náskok se mohl i zvýšit, na bránu mohli osamoceně mířit Petr Novák a Honza Ungr, vždy ale volili přihrávku, která nikoho nenašla. Michal Říha se dostal do další velké příležitosti, ale jeho hlavičku dokázal domácí brankář vychytat. Jedinou vážnější akcí domácích byl výpad v 90. minutě. Zde ale dobře zapracoval Karel a nedal domácímu Ptáčkovi šanci. 

 

Vítězství bylo zasloužené. Jedinou kaňkou je zranění Michala Říhy, který po jednom souboji špatně našlápl na nohu a vypadá to, že bude minimálně týden mimo hru. Na příští zápas s Berounem s ním tedy počítat pravděpodobně nemůžeme.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.