3. přípravný zápas Dobříš B - SK Tlustice

07.03.2012 17:14

V rámci soustředění jsme sehráli přátelské utkání s Dobříší B. Nutno podotknout, že jsme do zápasu šli z plné přípravy, a že soupeřův průměrný věk byl někde mírně nad  21 let (by oko). Jednalo se tedy o běhavý tým, který k tomu ještě vede okresní přebor okresu Dobříš, kvalita mu tedy rozhodně nechybí.

Naše sestava byla tentokrát velmi divoká :) Chyběli Zdeněk Dolínek, Martin Jelen, Pavel Bláha, Michal Obdržálek, René Eichenmann a Ondra Bartoš.

Naopak jsme mohli počítat se zkušenými hráči Petrem "Lízou" Lizcem, Markem "Předsedou" Hasmanem a na pomoc přijel i Lukas Lahaije.

 

Počáteční sestava:

   
Brankář Jirka Červenka
Obrana Ondra Šoch
Obrana Pavel Ungr
Obrana Michal Říha
Obrana Petr Lizec
Záloha Jirka Keckstein
Záloha Honza Ungr
Záloha Michal Škvára
Záloha Standa Bogdanov
Útok Standa Souček
Útok Marek Hasman
Průběžné střídání Pavel Bureš jr.
Průběžné střídání Lukas Lahaije

 

Utkání začalo stejně jako skončilo. Domácí se na nás vrhli a kombinačně nás přehrávali. Brzy jsme vytušili, že je neuběháme, a že musíme hrát na brejky a trochu přitvrdit. Do 30. minuty se nám to i celkem dařilo. Domácí sice měli více ze hry, ale Paciho moc neprověřovali. S centry jsme si dokázali poradit a ani moc střel neprošlo. Pak ale přišla zmíněná 30. minuta a trocha nedorozumění v naší obraně, kdy jsme špatnou komunikací umožnili domácím vstřelit první branku po střele z centru. 1-0 pro domácí. Kalhoty před brodem jsme ale nesundali a pokračovalo se v tuhém boji. Útočné duo Suk-Předseda se snažilo sklepávat balony na rozběhlé záložníky, ale nemělo to valný efekt, kromě pár centrů a nepodařených střel.

I tak si ale myslím, že jsme domácím byli vyrovnaným soupeřem a dobrou hrou jsme je nepouštěli až do tolika šancí kolik jich mít mohli.

 

Druhý poločas začal znovu tlakem domácích. Takových 10 minut jsme se nemohli dostat do hry a valil se na nás jeden útok za druhým. Právě v době vrcholícího tlaku se ale stalo něco neuvěřitelného. Diváci volali: "Je to pták? Je to letadlo? Je to Superman?". Ani jedno. Bylo to Petr "Líza" Lizec, který v sobě našel poslední zbytky sil a se vší vervou hodil rybičku do procházejícího centru v našem vápně. Ba co víc, dokonce založil náš protiútok (ten sice skončil o 5m dál, ale to nevadí). Byl to pravděpodobně nejhezčí moment utkání a my mu za něj Lízovi děkujem :).

Pak zápas znovu probíhal v zajetých kolejích. V druhé polovině poločasu se ale hra vyrovnala a my začali mít šance. Nejdříve Jirka Dědek, po chybě domácí obrany, nevyužil volný prostor a dělovkou skoro propálil záchrannou síť. Poté jsme z rohu nastřelili tyč po dobré hlavičce Lukase. To bylo ale z naší strany vše. Padla 80. minuta a byla na nás jasně vidět únava z náročného programu. Najednou ztěžkly nohy a nebylo možno je řádně ovládat. Domácí toho využili a 2 slepenými góly během posledních 5 minut utkání zvýšili na konečných 3-0.

 

Dobříš B - SK Tlustice 3-0 (1-0)

 

I tak jsme si ale utkání užili a bylo to příjemné zpestření soustředění. Příští zápas hrajeme doma od 1500 proti Lochovicím.

Zdar a sílu

Standa B.ml.