Zdice - Tlustice 1-0 (1-0)

02.05.2013 08:20

 

První jarní venkovní kolo jsme jeli na půdu horkého aspiranta na postup a "titul" mistra okresního přeboru - Zdic. Naše sestava měla k ideální daleko, i přesto jsme chtěli nechat dobrý dojem a vedoucí celek potrápit. To se nám i chvílemi dařilo.

Absence: Jirka Keckstein, René Eichenmann, Michal Říha, Ondra Bartoš, Honza Ungr

Sestava:

    minuty góly
Brankář Karel Sklenář 90 0   
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Ondra Mottl     90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Petr Novák 20 0
Záloha Honza Lukeš 90 0
Záloha Standa Bogdanov 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Útok Pavel Bláha 90 0
Útok Martin Jelen 90 0
Střídání Radek Svoboda 60 0
Střídání Marek Hasman 10 0

 

Zápas začal vyrovnaně. Hra probíhala převážně ve středu hřiště a žádný tým se nedostával do vážných příležitostí. První velká šance přišla někdy v 10. minutě, kdy jsme nedokázali při zahrávání rohového kopu uhlídat domácího Stádníka. Naštěstí pro nás mířil z metru před brankovou čárou přesně do nůše Karla S. Domácí poté zintentivnili hru a dobrými kombinacemi se dostávali na dostřel naší brány. Ovšem nic vážného z toho nebylo. V době, kdy jejich hra začala mít trhliny, ale bohužel přišel trestný kop na polovině naší půlky hřiště (18.minuta). Domácí poslali dlouhý balon do vápna a tam po velice nepřehledné skrumáži, kdy se můžeme jen dohadovat, jaké všechny končetiny tam hrály roli, se s míčem vynořil domácí útočník a přízemní střelou k tyči skóroval. 1-0 pro domácí. Hra se poté znovu vyrovnala. Ale aby našich absencí nebylo málo, zanedlouho se zranil náš Petr Novák, který se jakožto budoucí pedagog s aprobací na tělocvik špatně rozcvičil a ruplo mu ve svalu. K žádné další větší šanci již nedošlo.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že máme na to se zápasem něco udělat, a že se ho pokusíme zvrátit. V průběhu jsme byli o něco aktivnější (i když ne o moc) a vytvořili si nějaké šance. Největší jsem spálil já, když jsem se po odraženém rohovém kopu, kdy míč skotačil po brankové čáře, k němu dostal o 5cm kopačky později. Situace se opakovala o několik minut, nicméně to jsem přišel asi o 2m později. Další dobrou šanci měl po naší dobré kombinaci Martin Jelen, který ale vyslal nepřesnou střelu. Michal Škvára mohl být taky slavný, jeho střela ale skončila na boční síti. I domácí ale měli příležitosti a několikrát Karla zle potrápili. Ten ale za svá záda již nic nepustil. Zápas tak skončil vítězstvím domácích 1-0. 

 

Obecně se dá řici, že zápas nebyl zrovna extra koukatelný. Spíše to byl boj. Přispíval k tomu i vítr, který z nás hráčů občas dělal blbce, jelikož to vypadalo, že nejsme schopní vidět kam míč letí. Objektivně si myslím, že by zápasu slušela remíza. Fotbal ale ve většině případů není objektivní a rozhodují maličkosti. U nás to byla ta skrumáž. Příští zápas máme doma Újezd.