Tlustice - Doubravan Újezd 3-0 (1-0)

02.05.2013 08:20

 

Ve druhém domácím kole jsme přivítali sousedy z Újezda. Ti hrají o záchranu, a proto nám bylo jasné, že to nebude jednoduché.

Absence: Ondra Bartoš

Sestava:

  minuty góly
Karel Sklenář 90 0
Standa Souček "C" 90 0
Jirka Keckstein 90 0
Pavel Ungr 90 0
Ondra Šoch 90 0
Honza Lukeš 45 0
René Eichenmann 90 1
Michal Říha 45 0
Standa Bogdanov 75 0
Honza Ungr 90 1
Martin Jelen 90 0
Pavel Bláha 45 1
Michal Škvára 45 0
Petr Novák 15 0

 

Po dlouhé době jsme se sešli ve skoro plné sestavě. Jediným chybějícím byl Ondra Bartoš. Úvod zápasu nebyl nikterak zajímavým a obě mužstva se herně hledala. Hra byla plná nepřesností a místy dosti tvrdá (ze strany Doubravanu). Postupem času jsme ale začínali přebírat iniciativu. Hosté se zaměřili na rychlé brejky, Z jednoho takového měli největší šanci zápasu. To se hostující útočník dostal sám před Karla, ten ale zachoval chladnou hlavu a střelu nohama vykryl. To běžela zhruba 25. minuta zápasu. My jsme hostující bránu zasypali několika střelami, ty ovšem mířily do dobře připraveného brankáře a když už jsme brankáře překonali, obrannou činnost zvládli hostující obránci. Pak ale přišla poslední 5 minutovka poločasu. Ve 40. minutě se Pavel Ungr vydal na sólo na půlce hřiště, před velkým vápnem přihrál René Eichenmannovi, ten si pohrál s hlídajícím obráncem, posunul si to na levačku a výstavní střelou vymetl šibenici. 1-0 pro SK. O několik minut později jsme mohli přidat další gól, jenže Martin Jelen nevyužil dborého vysunutí když chtěl dávat do prázdné brány, což mu znemožnil hostující stoper, který jeho kličku vystihl. Kdyby Martin prošel, nic by mu nebránilo ve skórování. Poločas skončil.

 

Náš nástup do druhého poločasu byl raketový. Pavel Ungr našel nabíhajícího Pavla Bláhu, který utekl svému bekovi a přihrávkou přes vápno našel Honzu Ungra. Honza Ungr, naštěstí pro něj, zakopl těsně před kopem, což mělo za následek odraz balonu od jeho nohy takovým směrem, na který neměl brankář šanci dosáhnout. 45. minuta 2-0 pro SK. V 51. minutě jsme přidali další gól. Faul hostů na polovině hřiště využil Honza Ungr ke své dělovce. Brankář si nechtěl zlámat ruce, tak jí raději pouze vyrazil před sebe, kde byl zcela osamocený Pavel Bláha. Tomu nedělalo velké potíže vstřelit svůj první gól v životě hlavou. 3-0 pro SK. I nadále jsme měli jasnou územní převahu a hosté neměli moc šancí. Od takové 65. minuty ale začali hosté útočit a my se s nimi zbytečně honili. Za následek to mělo několik nebezpečných centrů, které ale nikdo nedokázal umístít do brány. Od 80. minuty už byl zápas zase v naší režii. Drželi jsme balón a zápas v poklidu dohráli.

 

Zápas jsme si zasloužili vyhrát. Příští kolo jedeme v neděli do Berouna. Pak začínají 2 anglické týdny, kdy se dohrávají odložené západy a které rozhodnou o celém okresním přeboru.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.