TJ Drozdov - SK Tlustice 1-1 (1-0)

30.04.2012 00:09

Pro tento zápas lze těžko nalézt výstižnější název než "Mission Impossible". A je jedno jakej díl z této trilogie (nebo jich už bylo víc?) zvolíme. Jen ten konec u nás končí jinak než akční trhák s Tomem Cruisem, který vždy svoji "Mission impossible" zvládne a pokaždé najde svou novou životní lásku z řad hollywoodských krasavic. V zápase s Drozdovem naše mission impossible byla dát gól. Šancí na to bylo dost. Nenašly jsme ale ani svou krasavici.

 

Absence: René Eichenmann, Pavel Bláha, Veljko Kostič

 

Sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Standa Bogdanov 65 0
Záloha Michal Říha 90 0
Záloha Martin Jelen 90 0
Útok Michal Obdržálek 90 0
Útok Zdeněk Dolínek 90 0
Sřídání Honza Ungr 25 1

 

Vše přitom začalo tak krásně...Letní počasí, nálada dobrá. Zdeněk D. se dozvěděl o svém vítězství v anketě "Manekýn A týmu" i o tom, že si myslíme, že anketu zfalšoval. Martin J. si postěžoval, že mu mladí znovu neumyli kopačky. Rozcvičování šlo kvůli dusnému počasí sice pomaleji, ale také to šlo. Po dlouhé době vyhrál Suk los.

 

Poté začal zápas. Domácí začali mírně aktivněji a v prvních 5 minutách se snažili o rychlé útoky a střely z dálky. Nebylo to ale nikterak intenzivní a v pohodě jsme si s tím poradili. Postupem času jsme převzali otěže zápasu do vlastních rukou. S tím samozřejmě přišly i šance. Nevím jestli jsem byl první, ale vím, že i já jsem spálil střelu z jedné dobré příležitosti, a to vlastně hned dvakrát. Takže jsem vlastně spálil 2 střely ze 2 dobrých příležitostí :). Zcela jistě ale vím, že poté své šance postupně pálily Michal Říha, Martin Jelen, Jirka Keckstein, Zdeněk Dolínek a Michal Obdržálek. Možná tam bylo ještě něco a někdo. Postupně jsme napálili tyč, břevno, netrefili prázdnou bránu (to dokonce asi 2-3x), několikrát dobře zachytal bankář. Když už to vypadalo, že nám nic nestojí v cestě, na poslední chvíli se vždy přihnal některý z obránců Drozdova a skluzy nám brali míče od nohou. Až jsem úplně koukal, co všechno jsme schopni spálit. Kdybychom po 30 minutách vedli 6-0, nikdo by se nemohl divit. Síť se ale rozvlnila na druhé straně. Po výkopu domácího brankáře se míč dostal až k našemu vápnu, kde došlo k nedorozumění mezi obranou a brankářem, čehož využil domácí útočník. 1-0 pro TJ. Poté znovu, několik našich šancí, ale nic z toho. O poločase jsme prohrávali 1-0.

 

V druhém poločase jsme rychle měli další 2 šance. Nejdříve Michal Obdržálek trefil gólmana, poté Martin Jelen z půlky mezi penaltou a velkým vápnem netrefil pořádně balon. Na hřiště přišel Honza Ungr. To už byl venku domácí hráč, který zahrál v průběhu zápasu 2krát úmyslně rukou. Zápas začal připomínat místo fotbalu házenou nebo zápas Barcelona-Chelsea. Drozdov vystavil obranou zeď ve svém vápně a nakopával balóny na jednoho útočníka stojícího na půlce. Trvalo to dlouho než jsme se prosadili. Nejdříve bylo ale potřeba spálit další šance. Zachránila nás až akce, kdy Michal Škvára poslal centr do vápna, na který si naskočil Honza Ungr a hlavou zavěsil. 1-1. Samozřejmě to pro nás bylo málo. Chtěli jsme vítězství. Přišly další šance, Dědek, Honza Ungr a Michal Obr se nedohodli při centru kdo bude zakončovat a ikdyž tam byli 3 úplně sami, skorovat nedokázali. Domácí také párkrát zahrozili, ale buďto to obrana dokázala zachránit, něco vychytal Paci a nebo byli domácí v ofsajdu. Naše největší šance ale přišla v 90. minutě. Martin Jelen byl vyslán sám na golmana. Bohužel ale i tomuto ostřílenému hráči se v sobotu nedařilo a znovu trefil pouze golmana. Zápas skončil 1-1.

 

Zápas blbec. Šancí na 5 zápasů. Možná bychom měli příště méně přemýšlet a více střílet :) Všichni viděli, že zde ta šance na dovezení gólu až do brany byla, ale musíme si z toho vzít poučení, že tu šanci jsme neměli zkoušet za stavu 0-0. Dobré je ale to, že si šance vytváříme, ještě je potřeba začít je proměňovat. Jak se říkalo v Černých baronech : "Čo bolo, to bolo, v pätnáctém století jsem též nebyl majorom a terazky hej!"

 

Nu což, každý zápas nám přináší nové zkušenosti. Není třeba z toho dělat drama. Na světě se stávají horší věci.  Příští zápas doma s Neumětely.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.