Spartak Žebrák - SK Tlustice 3-2 (2-0)

14.04.2012 22:40

Dnešek začnu citátem sportovního komentátora televize NOVA Vency Tittelbacha: "„Je tu ideální fotbalové počasí, 15 stupňů, i když hodně fouká a je silný vítr…“"

 

Za příznivého počasí (ale za opravdu ideálního fotbalového počasí) jsme zajížděli na půdu současného vedoucího celku OP. Atraktivitu utkání symbolizoval i fakt, že na lavičku se posadil samotný předseda SK Marek Hasman, a to dokonce jako hráč připravený do hry.

 

Absence: Pavel Ungr (ČK), Pavel Bláha (zranění), Veljko Kostič (zranění)

 

Základní sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Obrana Honza Ungr 90 0
Obrana Martin Jelen 90 0
Záloha Standa Bogdanov 75 0
Záloha Michal Říha 90 1
Záloha René Eichenmann 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Útok Zdeněk Dolínek 90 0
Útok Michal Obdržálek 90 1
Střídání Ondra Šoch 15 0

 

Utkání jsme začali tak nějak prapodivně. Po rychle rozehraném trestném kopu z poloviny domácích jsme šli do hlavičkového souboje, který jsme jasně vyhráli. Pomezní ale zamával faul a daroval tak Žebráku první nebezpečnou standardní situaci. Tu Spartak dokázal ihned využít, když jsme zaspali při dobíhání protihráčů. 3. minuta - 1-0 pro Žebrák. Poté se hra vyrovnala, my ale měli více ze hry. Domácí hráli na rychlé brejky. Měli jsme několik dobrých šancí na vyrovnání. Martin Jelen netrefil branku a ani já jsem nedokázal bleskurychle zareagovat na balon, který se přede mnou najednou zjevil. Poté přišla 17. minuta a moje snaha o přihrávku Zdeňkovi Dolínkovi v blízkosti domácího vápna, která se ale jaksi nepovedla a založila tak rychlý brejk Spartaku, který skončil až v naší síti. Můžeme říct, že za prvních 20 minut Žebrák vystřelil dvakrát a dal 2 góly. 2-0 pro Spartak. Ani po druhém inkasovaném gólu jsme ale nehodili zbraně do žita a pokračovali v aktivní hře. Výsledkem bylo dalších několik šancí. Nejdříve Michal Obdržálek špatně seřídil mířidla při hlavičce. Poté, slovy klasika, "čo chýbalo" k tomu, aby Zdeněk rozvlnil síť z trestňáku. I Spartak měl ale několik šancí (asi 2, z rychlých brejků) a jen díky Pacimu to nebylo v poločase více než 2-0. Obecně ale můžeme říct, že jsme nebyli horším týmem a i šancí jsme měli spoustu. Jediný rozdíl mezi námi a Spartakem byla efektivita v zakončení.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili velice aktivně a zatlačili domácí na jejich půlku. Měli jsme několik dobrých akcí, které ale zase nedopadly. Gól jsme vstřelili až zhruba v 55. minutě, kdy Pavel Jirovský zcela zřetelně "sejmul" Michala Obdržálka ve vápně. Jasná penalta. Domácí ani neprotestovali. Michal Obdržálek si postavil míč a poslal gólmana na druhou stranu. 2-1. V tu chvíli se na hřišti začalo odehrávat drama, který by nebylo možný vymyslet ani v MATRIXU. Domácí se nedokázali dostat ze své půlky. My měli sérii dobrých útoků, které ale skoro vždy skončily standardní situací. K jedné takové se postavil Honza Ungr a vypálil raketu na branku. Brankář ale zachytal bravurně a umně vyrazil na roh. Když náš tlak začínal vrcholit, domácí se dostali k jednomu z jejich nebezpečných brejků, i když ve druhém poločase značně ojedinělému. První střelu dokázal Paci ještě vychytat, na druhou, která šla z penaltového prostoru, kam se dostala po zpětné přihrávce, už ale neměl. 3-1. Ani poté jsme nechtěli dát kůži lacino a pokračovali v aktivní hře. V závěru jsme měli spoustu šancí na zkorigování výsledku. Ondra Šoch šel sám na gólmana a několik zpětných přihrávek na vápno bylo zblokováno. Spartak zase hrozil z brejků a ze standardních situací. Po jedné takové se vyznamenal Paci, když napodobil svého kolegu od naproti a vyrazil pěknou střelu domácího hráče. I tak jsme ale dokázali v 87. minutě snížit na 3-2. Nejsem si teda jistý, kdo střílel, ale prozatím to připíšu Honzíčkovi :) 3-2. Zápas tímto výsledkem také skončil.

 

Celkový dojem ze zápasu mám takový, že remíza by byla spravedlivá. Spartak byl efektivní v zakončení, my zase lepší ve hře. Šancí jsme měli na 4 zápasy. Utkání si myslím, že se mohlo líbit. Jediným smutným faktem bylo, že ke konci už domácí hráči padali bez toho aniž by došlo k výraznému kontaktu a byly jim za to dávány gratis standardky, ale to se děje všude. Nemá cenu si na to extra stěžovat.

 

A abych uspokojil veškerou obec, co čte mé příspěvky :) Ano, dnešní zápas se mi nepovedl a plácal jsem se tam jak hadr ve větru. Ale jak se říká, každý den není posvícení a kdyby mi vycházelo vždycky všechno co na hřišti chci udělat, tak bychom si museli s Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem založit vlastní soutěž. :)

Příští kolo máme doma Zdice.

 

Sportu zdar

 

Standa B. ml.