Soustředění Cholín 2012

06.03.2012 20:32

Trochu pozdě ale přece, přináším report ze soustředění. Dříve to opravdu nešlo. Přijměte, prosím, mojí omluvu :)

Pojdme si připomenout soustředění den po dni :)

 

Čtvrtek 1.3.2012

Odjezd byl naplánován na 1630 od hospody. Vzhledem k tomu, že jsem ještě v 1632 hledal boty na běhání (které jsem stejně nenašel), nemohu podat věrný obraz toho, co se u hospody dělo.  Nebylo to ale asi nic divokýho.

Na Cholín jsme vyjeli v počtu  13 lidí, z toho 9 fotbalistů (Standa B., Standa Souček, Honza U., Pavel U., Dědek, Paci, Líza, Marek Hasman alias Předseda a Pavel Bureš ml.) a zbytek trenérů a pomocných politicko-společenských pracovníků (Pavel Bureš st., P. Ungr st., Miloš Ludvík, Ivan Fojtík). Na místo jsme se dostali někdy okolo půl 6.

Po ubytování proběhla diskuze, jestli má cenu se jít proběhnout nebo ne. Zde se ukázala síla některých manipulátorů, kteří  vysílali signály dle toho, jak se jim chtělo jít (samozřejmě někdo říkal všem ostatním, že nikdo nejde, a proto nemá cenu jít…druhý zase, že všichni říkají, že jdou, tak musíme jít taky…)  Nakonec vyhrála druhá varianta a v plánu bylo jít lehce, aby večer chutnalo…

Výběh se nám ale trochu protáhl a po doběhnutí jsme zjistili, že jsme uběhli cca 6km v celkem slušném tempu. Lehký výběh se tedy moc nekonal. Dle mého za to můžou Dědek s Burákem ml., kteří běželi v čele, a proto neslyšeli nářky opozdilců.

Den jsme ukončili posezením ve společenské místnosti spolu s popíjením Starobrna 11, která zpočátku všem chutnala (já je ale varoval, že v Brně se tomuto pivu říká „Samoser“, většina z nich to sama později okusila). Někdo skončil v 9 (Paci), jiní to trochu protáhli (většina šla spát v 1) a někteří spát dokonce ani nešli (Politicko-společenští pracovníci).

Pátek 2.3.2012

Den započal poklidným probuzením jak se komu chtělo. Nasnídali jsme se a vyrazili na ranní trénink na UMT do Dobříše. Zde jsme si dali  2 hodinový trénink, kdy jsme měli pro sebe (9 lidí) celé hřiště.  Poté následoval oběd a druhá tréninková fáze. V této době již někteří začali nadávat na život profesionálních fotbalistů, ale tyto nářky nedosahovaly pozdější intenzity.

Pátek proběhl tak nějak poklidně. Většina byla unavená buďto z tréninků nebo z minulého dne. Taky nás čekal v sobotu zápas s Dobříš B. Všichni šli spát celkem brzo.

Sobota 3.3.2012

Nejnáročnější den soustředění. Rozcvička v 730 znamenala hodně razantní probuzení pro celý tým. Projíždějící auta musela mít názorný pohled na to, jak vypadá vycházka chovanců Jedličkova ústavu. Jestli se tomu, co jsme předváděli, dalo říkat běh, to si nedovolím tvrdit. Nicméně jsme jí přežili.

2. tréninková fáze přichází v 900. Vybíháme cca 1km okruh na zahřátí. U některých se ale celkem brzo začíná ozývat pivo z minulého dne a obecně vydatná místní strava. Nebudeme si nic povídat, Žebro (Pavel) střední si to po doběhnutí k chatě míří rovnou na WC, kde tráví celkem dlouhou dobu. V rámci tréninku se hraje „O krále baga“. Hru s přehledem vyhrává Marek Hasman s 26 přihrávkami. Dluží flašku zelený. Druhou hru vyhrává Líza a „cena“ je stejná.

Ve 1400 začínáme hrát přípravný zápas. Hrajeme ve zcela specifické sestavě. Pravého beka hraje Líza a v útoku Standa Suk s Márou Hasmanem (vskutku bodavé útočné duoJ). Proti mladíkům z Dobříše jsme ale neměli moc šancí a prohráli jsme 3-0, když ještě v 82. minutě to bylo pouze 1-0 a nastřelili jsme tyč. Líza na tento zápas ale asi nezapomene, protože hlídal kluky, kteří by mohli být skoro jeho synové.

Večer probíhala hra poker. Hrálo nás asi 8. Všichni u toho popíjeli (kromě Buráka ml., což bylo naše štěstí, protože s přibývajícím časem a alkoholem v krvi se naše koncentrace na hru trochu ztrácela). Byla to hra plná paradoxů. Standa Souček hrál poker poprvé (nebo to aspoň říkal). V případě, že ho poprvé nehrál, zahrál to velmi mistrovsky. Jeho postupka z 3 karet všechny dostala do kolen a pasovala ho do jasné pozice dojné krávy pro ostatní. Alespoň to tak vypadalo….Realitou ale je, že nás na konci Suk obral všechny a dostal se do pěkného finančního plusu. Nikdo nechápal.

K vidění byly i jiné zajímavé hry, jako když jsme já a Paci měli oba barvu, ale vyhrála vyšší karta, kterou jsem měl já. Nebo znovu hra mě a Paciho, kdy jsme si rozdělili velmi objemný balík žetonů napůl, protože jsme měli stejné karty v ruce (oba jsme drželi 2 krále - to je,co?). Jirka Keckstein zase bude ještě dlouho vzpomínat na kartu otáčenou na RIVERu, díky níž prohrál většinu svých her a pokaždé tak zůstal před bránou finanční injekce (vždy skončila na 4. místě a finance se rozdávaly od místa 3). Zase ale bude mít štěstí v lásce. Čas takto postupně plynul  až se dostal ke 2. hodině ráno, kdy jsem šel spát. Ostatní to zabalili někdy ve 4.

Neděle 4.4.2012

Rozcvička odpadá. Naštěstí. Jestli jsme v sobotu vypadali jako svěřenci Jedličkova ústavu, v neděli nevím jak by to vypadalo. Trénink od 900 ale zůstal. Naštěstí byl lehký a jen nám pomohl dostat se z kocoviny. Poté si všichni sbalili, naobědvali a jeli domů. Soustředění tím oficiálně skončilo.

 

Celkově hodnotím soustředění jako velmi povedené. Zasportovali jsme si, popili jsme, pobavili se. Účast by ale mohla být o něco lepší. 9 hráčů není sice málo, ale fotbal se hraje v lidech 11 a více. Ubytování a stravování bylo vynikající. Dokonce byly uspokojené i choutky Žebra středního, který bojkotuje jakoukoliv zeleninu a bolognskou omáčku J Jak již bylo zmíněno, některé hráče chytila nemoc zvaná : „Starobrno“ + jídlo + pohyb = pobyt na záchodě. Hlavně Paci se Žebrem středním by mohli vyprávět.

Takže soustředění zdar a za rok znovu.

Standa B.ml.

Diskusní téma: Soustředění Cholín 2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek