SK Tlustice - TJ Broumy

08.04.2012 20:09

Ve 3. kole jsme hráli s celkem TJ Broumy. Ty ve 2. jarním kole zvítězili doma nad Praskolesy 1-0 a v 1. remizovali v Trubíně 0-0. Byli tedy rozjetí.

 

Naše lavice absentérů se rozrostla o Pavla Ungra (červená karta v posledním zápase) a Pavla Bláhu (vazy v koleni).

Absence: Pavel Ungr, Pavel Bláha, Ondra Bartoš, Veljko Kostič (dlouhodobé zranění)

 

Základní sestava:

       
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Honza Ungr 90 0
Obrana Michal Říha 90 0
Obrana Jirka Keckstein 85 0
Záloha Standa Bogdanov 90 0
Záloha René Eichenmann 90 1
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Martin Jelen 90 0
Útok Zdeněk Dolínek 90 0
Útok Michal Obdržálek 75 1
Střídání Ondra Šoch 15 0
Střídání Radek Svoboda 5 0

 

Počasí nám oproti minulému týdnu moc nepřálo. To ale většina týmu zjistila až potom, co jsme se dohodli, že chceme dresy s krátkým rukávem a vyběhli v nich na hřiště. Dolajs nás sice upozorňoval, že za tohle rozhodnutí bychom měli bejt prohlášený za nesvépravný, nic s tim ale dělat už nemohl.

 

Zápas začal celkem hekticky. V první minutě došlo k faulu na půlce hřiště. Honza Ungr vyslal míč do vápna,  kde došlo k jasnému držení matadora Zdeňka D., které muselo být vidět i z Měsíce. Pierluigi Collina by za tohle penaltu písknul rovnou dvakrát. Teď ale kdo bude kopat. Skoro každý v týmu už penaltu zahrával a nikdo se nemůže chlubit, že by každou s přehledem proměnil. Volba padla na Michala Říhu. I ten ale pokračoval v trendu neproměňování a nastřelil pouze tyčku. Možná ho nahlodala "podpora" okolí, kdy na něj každý řval "hlavně tref bránu" :) Čistě teoreticky ale bránu trefil, takže "v poho" :). Poté se odehrávala taková nezáživná hra z obou stran s naší mírnou převahou. Měli jsme několik pěkných akcí, které ale neskončili nějakou výraznější šancí. Zhruba ve 20. minutě jsme ale provedli bleskový útok. Byla tak blesková, že aktéry musím napsat ve zkratkách. Paci vykopl na Jirku K., který prodloužil na Zdeňka D. Ten efektně a efektivně vyslal Martina J., který nabídl perfektní přihrávkou gól Michalu O. 1-0 pro SK. Poté jsme měli několik pěkných střel, které ale brankář dokázal pochytat. Broumy zahrozili za celý poločas pouze 2krát, a to když jsme jednou nedokázali včas dostat míč z vápna a hosté vyslali nebezpečný centr, který ale Paci zpacifikoval. Podruhé z rohového kopu, kdy se k nim několikrát odrazil míč a nastřelili tyč. Jinak fotbalově nepředvedli nic a někteří z nich pokračovali v obecném trendu kecání, odmlouvání a obecně v příliš nevhodnému chování vůči rozhodčímu. Vysloužili si za to několik karet. Hlavně hráče s č. 10 asi v Broumech nepochválí, protože první žlutou dostal právě za kecání a druhou za sražení Honzy Ungra zezadu. Nicméně i přes tyhle své excesy Broumší hledali viníka všude jen ne u sebe.

 

V druhém poločase nám začalo celkem hustě sněžit (sněžilo i v poločase prvním, ale ne tak moc). To muselo být příjemné hlavně pro Paciho, protože ten si za prvních 30 minut nesáhl na míč. Naše hra ale taky nebyla nikterak lahodná pro oko. Měli jsme sice několik šancí, nastřelili břevno, ale gól žádný. Ten přišel až v 75. minutě, kdy se René E. odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti. Bohužel pro brankáře hostí jí ale tečoval jeho obránce a zcela změnil její směr. Míč tak zapadl na druhou stranu než šel brankář. 2-0 pro SK. Broumy poté začaly hrát vabank. Změnili rozestavení a všechny síly daly do útoku. Výsledkem bylo snížení v 80. minutě po standardní situaci. Hostující útočník měl celkem klid na zakončení hlavou. Jenom jsme na něj koukali. Vůbec bych se nedivil, kdyby se v tom vápně bál jak moc tam byl sám.  2-1. V tu chvíli ožili i hostující diváci, kteří vytáhli trumpetu a povzbuzovali. Chvíli jsme si připadal jak na Vlachovce. Jen Pepík Zíma chyběl. Vyšší tempo, které Broumy po vstřeleném gólu zařadili, jim ale nevydrželo příliš dlouho. My jsme naopak mohli ještě skóre navýšit, to bychom ale museli zefektivnit naší koncovku.

 

Obecně se asi nejednalo o nějak extra pohledný zápas. Ani jeden tým se nevyspal zrovna dobře. Broumští k tomu ještě musí být naštvaní sami na sebe, protože se o lepší výsledek připravili sami svou nedisciplinovaností. Rozhodčí Špicl je znám tím, že si do toho nenechá kecat (sám jsem to již několikrát okusil). Někteří hráči Broum to ale příliš nerespektovali a pak se divili.

 

Příští kolo se koná derby se Žebrákem. Hrajeme v sobotu od 1630 v Žebráce. Dle výsledků z tohoto kola je Spartak na 1. místě, takže jedeme obrat leadera :)

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.