SK Tlustice - Stašov 5-0 (1-0)

27.05.2012 19:48

V druhém domácím zápase za sebou k nám po celku Praskoles přijel Stašov. Ve Stašově jsme na podzim prohráli 3-2. Porážku jsme samozřejmě chtěli oplatit.

 

Absence: Pavel Bláha, Zdeněk Dolínek, Michal Obdržálek

Sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 65 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 1
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Standa Bogdanov 45 0
Záloha Michal Říha 90 2
Záloha René Eichenmann 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Útok Martin Jelen 90 1
Útok Honza Ungr 90 1
Střídání Ondra Bartoš 45 0
Střídání Radek Svoboda 25 0

 

Jak již výsledek napovídá, utkání se nám značně podařilo. Stašov jsme k ničemu nepustili a ještě jsme mohli několik gólů přidat. Dobrou informací je také to, že obrana podruhé za sebou neinkasovala. Dobrými výkony se tak dostává do paměti fanoušků stejně jako světoznámá obranná linie Kamerunu z 90. let "Onana, Kunde, Ohambi, Jeboa".

Již v průběhu prvního poločasu bylo jasné, že Stašov nebude soupeřem jako na podzim. Proti naší hře se nedokázali pořádně prosadit a po většinu času jen odolávali našim útokům. První vážnější situace přišla hned v 5. minutě, kdy nám nebyl uznán gól pro ofsajdové postavení. První oficiální "tutovku" tak "zahodil" kapitán Standa Souček, který nedokázal hlavou pořádně usměrnit dobře kopnutý rohovový kop Michala Škváry. Místo nekompromisního zakončení, které občas předvádí na tréninku, dal míč do země a pro brankáře to již nebyl velký problém. Další šanci jsem zahodil já, jelikož jsem nedokázal trefit míč po centru Martina Jelena, jelikož jsem nečekal, že by mohl projít. Do 40. minuty byl ale obraz hry stejný, Stašov odkopával míče a snažil se z toho chodit do brejků. Možná by to byla taktika účinná. To by ale v naší obraně nesměl hrát Jirka "Forest Gump" Keckstein, který by tu obranu odkopal snad i sám. My jsme se zase snažili rozložit hostující obranu pomocí kombinace. Dostat se k vápnu nebyl problém, pak už to bylo horší. A když jsme se do toho vápna dostali, místo jednoduchých řešení jsme hledali složité kombinace. Výsledkem této hry byl tak velký počet střel, které byly více či méně směřovány do branky, z žádné ale gól nepadl. Museli jsme si počkat až do 43. minuty. Po jedné ze střel brankář míč pouze vyrazil. K němu se ale ihned přihnal Michal Škvára a okamžitě vrátil míč do prostoru, kde čekal Jirka Keckstein. Vzhledem k tomu, že Jirka hraje obranu, a že zakončoval v prostoru malého vápna hostující branky, je předešlá věta trochu zvláštní. Jirka se ale nemýlil. 1-0 pro SK.

 

Začátek druhého poločasu jsem nestihl, takže jak padl druhý gól vím zprostředkovaně. Vše proběhlo asi takto. René Eichenmann vyslal chytrou přihrávkou Michala Škváru po jeho levé straně vstříc brance. Fery se dlouho nerozpakoval a vystřelil křížnou střelu k pravé tyči. Brankář vyrazil pouze před sebe. K jeho smůle ale na tomto místě čekal ostrostřelec Michal Říha. A Michal se v takovýchto situacích nemýlí. 2-0 pro SK ve 47. minutě (nechci se mýlit, ale tímto gólem se asi dostal do čela střelců SK). Jestli Stašov chtěl se zápasem něco udělat, po druhém gólu jejich plány vzaly za své. Na hřišti se totiž rozpoutalo hotové rudé peklo (hráli jsme v červených dresech). 3. gól padl v 60. minutě. Ondra Šoch vystřelil, brankář míč vyrazil, Martin Jelen si našteloval levačku a nedal mu šanci. 3-0 pro SK. Aby toho nebylo málo, o několik minut později (cca 70. minuta) Pavel Ungr  vyslal přihrávku s očima. Příjemcem české uličky byl tentokrát Michal Říha. Dál nemá cenu cokoliv psát. Zkušeně proměněná situace. 4-0 pro SK. Za chvíli zase. Myslím, že znovu přihrával Pavel U., a to znovu Martinovi Jelenovi. Ten si znovu šteloval levačku. Jak ale později přiznal, moc přemýšlel. Míč tak skončil v šibenici...záchrané sítě. 5. gól přišel o chvíli později. K přímému kopu z uctivé vzdálenosti se postavil Honza Ungr. Přiliš se nerozmýšlel a vyslal raketu. Brankář si sice šáhl, to bylo ale všechno. 80. minuta - 5-0 pro SK. Ve zbylých 10 minutách jsme měli ještě některé příležitosti. Zápas se ale pouze dohrával.

 

Při pozorování druhého poločasu jsem trochu nestíhal zaznamenávat důležité momenty. Gólů a hlavně šancí bylo příliš mnoho. Úplně jsem tak pochopil situaci a následný výrok Pavla Poulíčka při komentování jednoho sportovního zápasu, : „A góóól! 2:0, 3:0, tedy 4:0!“. Občas prostě není v lidských silách pojmout vše :).  Zápas se určitě musel líbit. Spokojen byl určitě i zotavující se Zdeněk Dolínek, který se na nás přišel podívat. Příslibem byl i výkon Radka Svobody, 16 letého benjaminka naší sestavy. Postavil se na pravou stranu zálohy a rozhodně nezklamal, ba naopak. Jedinou "kaňkou" je tak neuposlechnutí kapitána Standy S., který dal před zápasem jasný rozkaz. "Hlavně nepřihrávejte Michalu Říhovi a Dědkovi, gólů už maji dost a já si chci taky nějakej dát". Příjemné sobotní odpoledne jsme zakončili posezením po zápase, když se servíroval tataráček z dílny Miloše Ludvíka.

 

Příští zápas jedeme do Újezda. Do konce sezóny zbývají 3 kola. Jako interní cíl jsme si stanovili zisk minimálně 40 bodů. Máme 37. Slovy klasika: "Hrrrr na ně".

 

Sportu zdar

 

Standa B. ml.