SK Tlustice - Sparta Podluhy 2-1 (1-1)

21.10.2012 22:06

V 9.kole jsem hráli s prvním nováčkem soutěže, Spartou Podluhy. Počasí bylo pro náš fotbal jako stvořené, ani teplo, ani zima, dokonce ani vidět ke konci už nebylo. Po nějaké době se do kádru vrátili i Michal Říha a René Eichenmann.

 

Absence: Pavel Bláha, Zdeněk Dolínek, Michal Obdržálek, Honza Ungr

 

Základní sestava:

    minuty góly
Brankář Karel Sklenář 90 0
Obrana Standa Souček 90 0
Obrana Jirka Keckstein "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0
Záloha Michal Říha 65 0
Záloha René Eichenmann 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Útok Petr Novák 80 1
Útok Martin Jelen 90 1
Střídání Standa Bogdanov 25 0
Střídání Radek Svoboda 10 0

 

První minuty zápasu byly vyrovnané. Oba týmy se vzájemně oťukávaly a analyzovaly co od sebe mohou čekat. Dlouho trvalo než se vůbec vystřelilo na bránu, respektive než se na ní vystřelilo nějak kloudně. Postupem času jsme ale získávali stále větší herní převahu a dostávali se do slibných příležitostí. Hlavně naše pravá strana hrála dobře a kombinační hrou se dostávala až k vápně Sparty. Standa Souček byl v takovém tranzu, že nejdříve udělal 50m útočný sprint, obehrál 2 protihráče a vybojoval přímý kop. O několik minut později si zase dovolil patičkou vyslat Ondru Bartoše ke zteči. Jak tomu u nás ale bývá, měli jsme problémy s finální fází a konečnou přihrávkou. To co se neudílo během prvních 30 minut se ale stihlo zvládnout v posledních 15 minutách. Náš tlak započal trestným kopem, který proletěl malým vápnem a jen málo chybělo, aby ho Dědek nebo Petr Novák tečovali. O několik minut později jsme vystřelili jednu z našich prvních střel, kterou brankář vyrazil na roh. Ten zahrál Michal Škvára a přesně našel hlavu Martina Jelena, který se nemýlil. 1-0 pro SK. Podluhy mohly o několik minut později vyrovnat, ale hostující útočník nedokázal při samostatném nájezdu usměrnit míč do sítě. Chvíli před koncem poločasu jsme ale skórovali znovu my. Petr Novák spolu s Martinem Jelenem dostali podlužskou obranu pod tlak, ta nedokázala dobře odehrát balon, který se dostal k Petrovi a ten propálil gólmana podruhé. 2-0 pro SK.

 

Druhý poločas jsme nezačali dobře, dostali jsme se pod mírný tlak a Karel nás několika dobrými zákroky podržel. Postupem času jsme ale zase začali přebírat iniciativu a hrozit z brejků. Několikrát chybělo málo, aby jsme tečovali balon, který prolétal malým vápnem. Zhruba v 60. minutě jsme ale inkasovali po rohovém kopu. 2-1 pro SK. Poté jsme měli zase několik šancí. Ondra Bartoš prozkoušel bystrost brankáře a střelou z úhlu skoro skóroval. Martin Jelen se dostal asi do 2 šancí, ale ani jednou neprostřelil. René Eichenmann vyslal dělovku, která mýřila někam do prostoru šibenice. Naštěstí pro Podluhy ale obránce míč ztečoval na roh. Do konce zápasu se poté nic zvláštního neudálo. Zvítězili jsme tedy 2-1.

 

Zápas jsme si vyhrát zasloužili, měli jsme více šancí a i herně jsme byli o něco lepší. Příští zápas hrajeme v neděli v Chlumci.

 

Sportu zdar

 

Standa B. ml.