SK Tlustice - Slavoj Osek 1-0 (1-0)

03.11.2012 19:00

V závěru sezony jsme u nás přivítali kolegy z Oseka. Ti byli na 3. místě OP s 19 body. Počasí bylo o něco lepší než před týdnem. Nesněžilo, nefoukalo, nebyla zima, a tak se hrálo.

Absence: Pavel Bláha, Michal Obdržálek, Zdeněk Dolínek, René Eichenmann

 

Sestava:

    minuty góly
Brankář Karel Sklenář 90 0
Obrana Standa Souček 90 0
Obrana Jirka Keckstein "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0
Záloha Michal Škvára 85 0
Záloha Michal Říha 90 0
Záloha Petr Novák 45 0
Útok Honza Ungr 75 0
Útok Martin Jelen 90 1
Střídání Standa Bogdanov 45 0
Střídání Radek Svoboda 15 0
Střídání Ondra Mottl 5 0

 

Již několik let nás trápí jeden nešvar. Občas nechytáme úvodní minuty zápasu. I tentokrát se to stalo. Hned v 1. minutě se do dobré šance dostali Osečtí, kdy hostující útočník hlavičkoval na malém vápně. Naštěstí Karel začapal a skóre se neměnilo. Poté jsme ale převzali otěže zápasu a až do 30. minuty nepustili Osek za polovinu. Výsledkem bylo několik stoprocentních šancí Michala Říhy, který byl po dlouhém pasu od Honzy Ungra úplně sám na malém vápně. Bohužel trefil balon přesně do míst, kde stál gólman. O několik minut později se do další šance řítil znovu. Tentokráte mírně z úhlu. Brankáře znovu neprostřelil. Do třetice všeho se do dobré příležitosti dostal zase o několik minut později. Po dobře zahraném rohovém kopu míč několikrát proletěl malým vápnem Slavoje. Nakonec se dostal k Michalovi, který dělovkou těsně přestřelil. Po 15 minutách jsme tedy mohli vést 3-0 a nikdo by nemohl říct ani "popel". Situace byla také zralá na klasické "nedáš - dostaneš". Naštěstí se tomu tak nestalo. Zhruba v 25. minutě jsme kopali další rohový kop. Ten našel Dědka, který hlavičkoval do tyče. Od té se míč odrazil k Martinu Jelenovi, který blíže nespecifikovanou částí jeho dolní poloviny těla míč dotlačil do sítě. 1-0 pro SK. Pokračovali jsme v aktivní hře. Ta měla za následek náš pokutový kop. Znovu po dobrém rohu už už chtěl vystřelit Pavel Ungr. Byl ale sestřelen tak, že to bylo slyšet až na lavičce. Nyní těžká situace. Kdo půjde kopat? Už se prostřídal skoro celý tým a naše úspěšnost byla na úrovni krajského volebního výsledku Věcí Veřejných. Volba padla na kapitána Jirku K. Jirka nezklamal a pokračoval v naší nastolené tradici. Nedal. Do konce poločasu se nic zvláštního neudálo, nicméně hra byla již vyrovnanější.

 

Druhá půle obecně moc fotbalovosti ani kvality hry nepřinesla. Za řeč stojí pouze 1 závar před naší bránou, který ale dokázal uklidnit Standa Souček. Na druhé straně my jsme měli několik dobrých rohových kopů, kdy Slavoj vykopával míč z brankové čáry. Na obou stranách chyběla kvalita ve finální fázi. Největší šance na naší straně přišly ke konci. Nejdříve Ondra Mottl stál sám před bránou, zhruba na úrovni velkého vápna. Bohužel nedal zavzpomínat na své tréninkové dělovky do šibenice a nakonec byl rád, že trefil záchrannou síť. Michal Škvára se zase pokoušel hlavičkovat. Škoda, že je na tom s hlavičkami stejně jako já. Tedy bídně až prachbídně. Rozhodčí poté ukončil, během kterého nemusel dát ani jednu kartu, což nebývá v těchto utkáních zvykem.

 

Vyhrát jsme si zasloužili. Během první půle jsme byli jasně lepší a mohli vést vyšším rozdílem. Druhý poločas byla bída a utrpení bez pořádných akcí. Každopádně každý den nemůže být posvícení a kdyby se nám pořád dařilo hrát jako v první polovině, tak nehrajeme okres.

Příští týden jedeme do Karlštejna. Hraje se od 13:30.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.