SK Tlustice - Praskolesy 2-0 (1-0)

20.05.2012 15:36

I přes značnou konkurenci v podobě semifinálového zápasu MS v hokeji a probíhajícím Májím v Tlustici se na náš zápas přišlo podívat pěkné množství diváků. Minulý zápas jsme vyhráli v Praskolesích 3-2. Nyní to ale měl být úplně jiný zápas, protože Praskolesy v poslední době dokázaly pravidělně bodovat. To samozřejmě značilo jejich dobrou formu.

Absence: Michal Obdržálek, Zdeněk Dolínek, Pavel Bláha

Na střídání byli připraveni : Radek Svoboda, Honza Večeřa, Marek Hasman

Sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 1
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Standa Bogdanov 85 0
Záloha René Eichenmann 90 0
Záloha Michal Říha 90 1
Záloha Michal Škvára 90 0
Útok Honza Ungr 90 0
Útok Martin Jelen 90 0
Střídání Radek Svoboda 5 0

 

Cíl pro prvních několik minut byl jasný. Nedostat gól :). Proto jsme se snažili nedat Praskolesům ani příležitost. Snažili jsme se být aktivní a pokud to bylo možné, střílet. Hned v 5. minutě se tak ke střele dostal Honza Ungr a vyslal jednu z jeho pumelic. Brankář jí ale dokázal vyrazit. V průběhu dalších minut jsme se takto pokoušeli vystřelit několikrát, leč neúspěšně. Asi ve 20. minutě jsme dobrou kombinací vysunuli Honzu Ungra, který se řítil sám na gólmana. Byl ale faulován, a to ještě před vápnem. Honza si míč sám postavil, ale pořádně netrefil. Prvních 20 minut jsme hráli, myslím si, celkem obstojně a nepustili Praskolesy k žádné pořádně akci. Odměnou nám za to byl vstřelený gól cca ve 25. minutě. Michal Škvára vyslal dobrou přízemní křižnou přihrávku na Michala Říhu, který jí pustil až na mě. Já jsem mu přihrávku ihned vrátil a Michal  se tak ocitl sám před gólmanem. Nezaváhal a rozšířil svůj střelecký účet. 1-0 pro SK. Po vstřeleném gólu jsme ale přestali hrát a zmírnili tempo, čehož se hosté snažili využít, ale nedostali se k ničemu jinému než nebezpečnému rohovému kopu, který byl zahrán přímo do brány. Paci ale byl na svém místě a míč dokázal zpacifikovat. Po zbytek poločasu se už nic pořádného neudálo.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivněji než hosté. Ve 49. minutě tak došlo k faulu u pomezní lajny na půlce hostů. K míči se postavil Michal Škvára a Honza Ungr. Vypadalo to na nějakou kulišárnu. Když už se Michal Škvára rozbíhal, že nám pošle míč do vápna, rozběhl se i Honza Ungr a poslal neuvěřitelnou svíci. Nikdo v tu chvíli asi nepředpokládal, co se stane. Vzhledem k trajektorii letu míče totiž nikdo nepočítal s tím, že by mohl dopadnou do hřiště. Všichni na něj jen koukali a pomalu se obraceli k návratu na své pozice. Normální člověk by ten míč nechal být. Jirka "Dědek" Keckstein ale není normální člověk. Šikovně si naběhl až na zadní tyč branky a hlavičkou z úrovně "skorozem" poslal míč do brány podruhé. Nejvíce překvapený z tohoto gólu byl asi hostující brankář. 2-0 pro SK. Praskolesy poté začaly hrát a bylo vidět, že chtějí se zápasem něco udělat. Nedokázali se ale pořádně prosadit přes naší dobře fungující obranu. Na Paciho tak šla jediná střela, kterou vyslal tuším Jirka Šimonovský. Paci ale vyšplhal do neuvěřitelné výšky a pěknou střelu vytěsnil nad branku. Kdo mohl přidat góly jsme byli my. Několikrát jsme se dostali k odraženým balónům od hostujícího brankáře. Nastřelili jsme ale buďto tyč (z hlavičky) nebo trefili nohy gólmana. V 90. minutě nám ještě nebyl uznán gól na 3-0 pro údajné ofsajdové postavení. Radek Svoboda se tedy prvního gólu v dresu A nedočkal.

 

Naprostou většinu zápasu jsme ho měli pod kontrolou a byli aktivnější. Hosté začali hrozit až za stavu 2-0. Vítězství jsme si zasloužili. Příští zápas hrajeme znovu doma, tentokrát s celkem Stašova.