SK Tlustice - Olympie Zdice 1-2 (0-2)

21.04.2012 20:52

Dovolím si začít znovu citátem, tentokráte od Sira Bobbyho Robsona: "Ve fotbale rozhoduje prvních 90 minut". To ale Sir Robson nevěděl, že existuje tým jménem SK Tlustice, kde v poslední době rozhoduje pouze prvních 20 minut. Je to neuvěřitelné, ale historie se opakuje.  V našem případě už asi po 1 523 659. Začínám mít pocit, že to je případ pro Muldera a Scullyovou.Ale postupně...

 

Absence: Pavel Bláha, Veljko Kostič  (oba zranění)

Sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Honza Ungr 45 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Michal Říha 90 0
Záloha René Eichenmann 90 0
Záloha Martin Jelen 90 0
Útok Michal Obdržálek 80 0
Útok Zdeněk Dolínek 90 1
Střídání Ondra Šoch 45 0
Střídání Standa Bogdanov 10 0

 

Myslím, že jsem to tady už jednou psal, ale musím to zopakovat. Na naše zápasy se nevyplácí chodit pozdě. Na začátku jara jsme dávali góly my, ted je dávají soupeři. Uvidíme jak to bude pokračovat... Proti Zdicím jsme vyrovnali rekord z minulého zápasu a dostali gól zase ve 2. minutě. A zase úplně stejnym způsobem. Hlavou z malého vápna. Útočníci si musí o tomto našem prostoru povídat radostné pohádky, protože co jinýho jim zbývá když tam ve většině případů jsou zcela osamoceni. Scénář ze Žebráka ale pokračoval. Nejdříve se hra vyrovnala. Vypadalo to, že jsme našli jakž takž svůj rytmus hry. Abychom ale takhle pokračovali i nadále, musela by se odehrát politická revoluce, která by znamenala zrušení 18. minuty u fotbalových zápasů. Zní to až  neuvěřitelně, ale v 18. minutě, stejně jako v Žebráce, jsme dostali druhého góla, a to po sólu hostujícího hráče od postranní lajny. Takhle rozzuřeného trenéra jsem ještě neviděl. Potkat ho v noci a nebejt "nalitej", zakousnu se do stromu a dělám suchou větev... Do konce prvního poločasu se toho moc zajímavýho neudálo. Na obou stranách bylo několik šancí a musím přiznat, že Zdice hrály lépe a mohly skore navýšit.

 

Do druhého poločasu jsme šli se změnou v sestavě. Dolů šel Honza Ungr a na jeho místo Ondra Šoch. Byla to zase taková naše klasika. Začali jsme hrát po zemi a hlavou. Najednou to šlo. Zdické jsme přehrávali. Vypracovali jsme si i několik šancí, ale jak Žebro, tak ani Dolajs své šance neproměnili. Žebro nedokázal prostrčit balon pod tělem brankáře a o několik minut poté se Zdeněk za situace, kdy mu už ležel brankář u nohou rozhodl, že ze 2 metrů protrhne síť. To se mu skoro povedlo, jenže škoda, že místo brankové sítě trefil síť záchrannou. Nutno podotknout, že z toho byl dost rozladěný, protože tam asi prohodil pár peprných hanáckých výrazóó, pro které neměl rozhodčí pochopení. Žlutá karta. Malá rada: příště zkus hantec Zdeňku, třeba to projde :). Když už to vypadalo, že nám dnes pšenka nepokvete, a že zápas už nezdramatizujem, darovali nám hostující hráči pokutový kop. Jasná hra rukou. Byli tam sice nějaké prupovídky od hostů ve stylu, že se ruka nepíská pokud se míč odrazí od těla do ruky, ale to bych ponechal bez komentáře. Akorát by to hanilo jinak celkem dobrý dojem, který Zdice zanechaly. Penaltu proměnil Zdeněk. 2-1. Všechny síly jsme vrhli do útoku. Obrana neobrana, záloha nezáloha. Důležité ale bylo získat balón. To se nám povedlo po trochu kuriozní situaci, kdy hostující hráči rozehráli, ale mysleli si, že ne :) Škoda, že do toho míče kopli, a že to bylo vidět :) Měli ale štěstí, protože jsme už nic nedokázali pořádnýho vymyslet. Rozhodčí ukončil zápas. Zdice vyhráli 2-1.

 

Nepříjemný dvojduel tak máme za sebou. Bohužel s 0 body. Příští kola do Drozdova.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.