SK Tlustice - Neumětely 2-1 (1-1)

06.05.2012 16:48

K dalšímu kolu OP k nám zavítal celek z Neumětel. Na podzim jsme s nimi hráli smírně 3-3, když Neumětely vyrovnali v 88. minutě. Navíc jsou Neumětely považovány jako útočný celek, který má ale problém s efektivitou. Dal se tedy očekávat kvalitní zápas.

Absence: Zdeněk Dolínek, Pavel Bláha, Veljko Kostič

Základní sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Obrana Ondra Šoch 90 0
Záloha Standa Bogdanov 87 0
Záloha Michal Říha 90 2
Záloha René Eichenmann 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Útok Michal Obdržálek 80 0
Útok Honza Ungr 90 0
Střídání Martin Jelen 10 0
Střídání Radek Svoboda 3 0

 

Vzhledem k nepřízni osudu, která nás potkala v útočné řadě (chyběli jak Dolajs, tak Blažej), byl poprvé v kariéře do útoku nominován Honza Ungr. Martin Jelen měl drobné zdravotní komplikace, nemělo tedy smysl ho stavět přímo do základu. V kabině proběhla klasická porada, ať si dáme pozor na začátky. Pravidelný čtenář asi ví proč. Jenže náš začátek zase stál za to...

 

Do utkání jsme vstoupili jako uragán. Hned v 1. minutě po pěkné akci na levé straně Honza Ungr vyslal křižnou přízemní přihrávku podél celého vápna. Tu jsem doběhl já (i když jsem se dlouho rozmýšlel jestli do toho půjdu) a zpětnou přihrávkou jsem našel Michala Říhu, který byl sám před gólmanem. Narozdíl od Drozdova ale Michal nezaváhal a zcela zkušeně poslal míč umístěnou placírkou k levé tyči. 1-0 pro SK v 1. minutě zápasu. V dalších 20 minutách byl obrázek stejný. Neumětely hráli chaoticky a nic moc nepředvedli. My jsme naopak mohli přidat další 2-3 góly. Nejdříve Michal Obdržálek nepropálil brankáře z prostoru malého vápna. Míč se k němu ale vrátil a "centrovanou střelou" se snažil buďto dát gól nebo přihrát. Míč proletěl jen pár čísel od nových naleštěných kopaček Standy Suka, kterého to do útoku táhlo více než obvykle. Poté jsem další příležitost promarnil já, když jsem z prostoru mezi penaltou a malým vápnem pořádně netrefil míč a místo střely jsem skoro založil protiútok hostů. Honza Ungr poté mohl přidat další gól po pěkné střele z přímáku, kterou brankář jen tak tak vyrazil. Michal Obdržálek zase nedokázal pořádně usměrnit hlavičku po našem rohovém kopu, která proletěla jen pár centimetrů nad břevnem. Neumětely začali hrát od 20. minuty, což bylo způsobeno naším polevením. Začali se dostávat do nebezpečných náběhů za obranu. Několikrát jim to nevyšlo, ať už díky tomu, že akci nedotáhli, nebo protože byli v ofsajdu. Bohužel jednou jim to klaplo všechno a cca ve 35. minutě vyrovnali. 1-1. Do konce poločasu to byl vyrovnaný zápas. Největší šanci jsme ale měli my, a to když Michal Říha vyslal Michala Škváru ze strany na bránu. Fero ale netrefil. Poločas skončil 1-1.

 

Do druhého poločasu jsme šli beze změny. Hra byla vyrovnaná s možná mírnou převahou hostů, kteří sice umně kombinovali, ale nic z toho neměli. My se nachvíli navrátili k naší nepříliš efektivní hře dlouhých nákopů. Postupem času jsme ale stále víc a víc ovládali hru. Vyvrcholením byl gól na 2-1, znovu z nohy Michala Říhy. Paci rychle rozehrál na Standu Suka, ten poslal přihrávku na Michala Obdržálka, který posunul na Standu B. (mě). Já se rozhodl, že si teda zasprintuju a hostujícímu stoperovi jsem utekl jak zajíc želvě. Zpětnou přihrávkou na vápně jsem se snažil najít Honzu Ungra, který byl v dobrém náběhu. Honza ale míč pořádně netrefil a ten se odrazil za něj, kde stál znovu osamocený Michal. Znovu jako v první minutě, ani tentokrát se nezalekl tíhy okamžiku a umístěnou placírou vymetl horní roh branky. 2-1 pro SK. Neumětely toto asi nečekali, protože najednou začali být strašně nervózní a podráždění. Jedním z takových projevů byl zcela nesmyslný faul po odpískání, kdy hostující hráč skopl Michala O. zezadu přímo před očima hlavního rozhodčího. Jasná červená karta. I tak ale byli hosté nebezpeční a měli 1 velmi doboru příležitost, když po vykombinování naší zálohy a obrany trefili tyč. Konec zápasu se spíše dohrával než odehrával. Zápas jsme tak vyhráli 2-1.

 

Zápas jsme vyhráli zcela zaslouženě. Měli jsme více šancí a i jsme vystupovali jako tým. Neumětely mají ve svém středu sice hodně kvalitních fotbalistů, ale chováním k soupeřům ani vůči sobě rozhodně jako kompaktní tým nepůsobí. Těžko si lze vysvětlit slova hráče Něumětel č.9 v prvních minutách zápasu, kdy spoluhráčům vynadal jak malým klukům za to, že neumí kopnout do míče, chovají se jako děti, že neumějí hrát fotbal, atd. V druhém poločase byl potom vidět rozklad týmu v plné palbě. Všemu velel znovu hráč č. 9, který by se se svou náturou nehodil ani do Chlumce. Plná huba keců, ale výkon žádný. Kdyby hrál z poloviny tak dobře, jak umí kecat nesmysly, určitě by nehrál proti "buranům z vesnice, kočkobrkům, atd."(už přesně nevím) jak nás několikrát nazval, ale Ligu mistrů za Real Madrid. Bohužel tak potvrdil zvěsti, které o něm na okrese jdou, a to že skromností a vytříbeným chováním  anglického gentlemana zrovna neoplývá. Nám to ale nemusí vadit. Místo podpoření výkonu ostatních spoluhráčů je naopak srážel.

Co je také důležité, je otázka ofsajdů. Neumětelští si v průběhu zápasu stěžovali na přílišné mávání ofsajdů. Tady je ale nutno zmínit, že v 95% případů se o ofsajd skutečně jednalo, což později přiznali i někteří hráči Neumětel (ano, ne všichni měli krev v očích). Z objektivního hlediska musím ale říct, že jednou, ve druhém poločase, se o ofsajd nejednalo. Všichni si taky musí uvědomit, že gól jsme dostali právě po takovéto jedné hraniční akci, kdy jsme si všichni mysleli, že ofsajd je, ale on nebyl...

Neumětelům ale přeji záchranu. Zápasy s nimi mají vždy určitou úroveň a byla by škoda o ně přijít. Fotbalovou kvalitu rozhodně mají. Teď jen dát dohromady tu psychiku a chemii v týmu.

Nás čeká další zápas příští neděli od 5 v Trubíně, a to není rozhodně lehký soupeř.

 

SK Tlustice - Neumětely 2-1 (1-1)

Góly: Michal Říha 2 - Šebek J.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.