Silvestrovské derby "STAŘÍ" - "MLADÍ" 8-4

02.01.2012 21:38

Jak je již milou a několikaletou tradicí, poslední den každého roku (nebo skoro poslední den každého roku, podle toho kdy je sobota) se na hřišti SK koná "Silvestrovský fotbálek". Letos nám velice přálo počasí a chvílemi to vypadalo jako při letních zápasech. Staříci se jednu chvíli začali přehřívat a svlíkat. I tak ale, zcela neuvěřitelně, dokázali porazit tým Mlaďochů hrozovým rozdílem 4 gólů, a to 8-4.

Sestava "Starších" - Jirka Červenka (Paci), Stanislav Bogdanov st., Míra Štika, Petr Hůla, Martin Jelen, Zdeněk Dolínek, Vláďa Ernest, Petr Lizec

Sestava "Mladších" - Karel Sklenář, Jirka Keckstein, Honza Ungr, Pavel Ungr, Stanislav Bogdanov ml., Pavel Bureš ml., Michal Ségl, Standa Souček

 

Zápas začal klasickým výkopem na 3 dopady. Klasicky se počkalo až 3 dopady doopravdy dopadnou. Situaci jsme měli my "mladí" pod kontrolou, byli jsme rozestaveni v útočném postavení, připraveni rychle a gólově udeřit. 3. dopad byl náš. Vše nasvědčovalo tomu, že se to povede. Nastala však neočekávaná komplikace. Zdeněk Dolínek zcela neomylně zahrál smrtícím šlapákem a získal tak míč pro "staré". Naštěstí z toho nic nebylo. Zápas začal ale v celkem ostrém tempu :).

Ostré tempo vydrželo asi 5 minut u "starších" a 10 minut u "mladších". Výsledkem bylo vedení "mladých" 1-0 po efektní a efektivní kombinaci ve středu hřiště a následné ťukačky tiki-taka. Zakončoval Jirka K. Asi o 2 minuty později ale starší vyrovnali Zdenkem Dolínkem. Poté se musim přiznat, že mi vše trochu splývá. Mam ale zato, že jsme ještě vedli asi 2-1. První poločas ale skončil vedením starších. Góly dávali Zdeněk Dolínek a určitě se trefil i Martin Jelen. Za mladé se trefil Honza Ungr.

Druhý poločas jsme začali se stoperem Pavlem Ungrem na hrotu. Ten se tam uchýlil aby dával góly. Vzhledem k tomu, že měl asi 4x 100% šanci, můžeme konstatovat, že se mu úkol nepovedl. Ba naopak, ke konci zápasu zcela suverénně vsítil gól do vlastní sítě (upravoval na 8-4), takže vyvstává otázka, kolik za to dostal. Obecně můžeme říci, že druhý poločas byl o tom, že "mladí" tlačili a starší dávali góly. Kdyby "mladí" dali vše co měli, nemuseli se bát o vítězství. Místo toho ale umožnovaly "starším" podnikat rychlé protiútoky, které byly chladnokrevně zakončovány. Mezi střelce se zapsali jak Petr Hůla, tak i Míra Štika. Jak se blížil konec zápasu, mladí už se ani nevraceli a nechávali "starší" útočníky pohodlně útočit. Karel Sklenář toho ke konci ještě hodně vychytal.

 

Hodnocení zápasu: "Mladí" musí pro příště zapracovat na taktice hry. Nechávali jsme se moc unášet a na bránění poté nebyly síly ani nálada. Výsledek je proto takový jaký je. Nicméně nesmíme házet flintu do žita. Příští rok "starší" určitě dostanou.

 

Pozápasové posezení v klubovně nicméně probíhalo klasicky. Načnul se sud a během 5 minut byla na stole i zelená. Každý si jistě domyslí, že ta zelená tam dlouho nezůstala. Něco mi říká, že "jak na silvestra, tak po celý následující rok", takže zelená bude nejpreferovanější pití i v roce 2012.

7.1.2012 ve 14:00 začíná příprava. Sraz na hřišti.

 

Sportu zdar

 

Standa B.ml.