Komárov - Tlustice 1-1 (0-0)

26.05.2013 12:40

Druhé odložené utkání jsme hráli v Komárově, který byl se 35 na 4 místě tabulky.

Absence: Stanislav Bogdanov, René Eichenmann, Ondra Šoch

Sestava:

       
Brankář Karel Sklenář 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Petr Novák 90 0
Záloha Ondra Bartoš 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Honza Lukeš 70 0
Záloha Martin Jelen 90 0
Útok Honza Ungr 75 0
Útok Pavel Bláha 90 1
Střídání Tomáš Dumský 20 0
Střídání Honza Volráb 15 0

 

I nyní se mi stalo, že jak nehraju, mam problém se stíháním začátku zápasu. Tentokráte jsem si ale udělal rekord a přijel až v 35. minutě. Mám ale dobré spolupracovníky (Honza Volráb, Ondra Mottl, a Tomáš Dumský), kteří mi řekli, že se první poločas neudálo nic zvláštního. Hra byla vyrovnaná a do jediné větší šance se dostal Martin Jelen, který šel sám na bránu, ale nedal. Takže vlastně klasika.

 

Druhý poločas už byl zajímavější. Hned ve 49. minutě kopali domácí trestný kop z poloviny hřiště. Centr letěl do našeho vápna, kde si nerozumněli Karel se zbytkem obrany. Míč tak prošel jak přes obranu, tak přes Karla a skončil v síti. 1-0 pro domácí. Nebylo ale nějak zle, jelikož o 2 minuty později jsme vyrovnali. Znovu trestný kop. K němu se postavil Honza Ungr a vyslal přízemní dělovku. Tu tečoval domácí obránce, což znamenalo změnu směru míče do brankářova protipohybu. Nejblíž k němu měl Pavel Bláha a tak dal jeden z jeho nejlehčích gólů v kariéře. Poté byly ještě po jedné šanci na obou stranách. Domácí nastřelili tyč po pěkné kombinaci a náš Pavel Bláha neusměrnil balon do brány po pěkné individuální akci, kdy domácí obrana jen koukala jak si s nimi hraje. Ondra Mottl byl vyloučen ze střídačky za to, že kritizoval výrok rozhodčího.

Zápas ke koneci, bohužel, zkazily zbytečné výlevy domácích fotbalistů po faulu Standy Součka. Zákrok to na žlutou kartu samozřejmě byl, ale nebyl to takový faul aby se kvůli tomu rozmohly takové emoce. Hráčem, který byl faulován, byl domácí Šlechta, který po zákroku ihned vstal a udeřil Suka do obličeje. Ten ho odstrčil. Do akce se poté zapojil domácí hráč č.7, který si taky musel do Suka bouchnout a posléze ho ještě držel pod krkem. Suk si to ale už nenechal líbit a také se ohnal. Byla to pěkná komedie, hlavně od Komárova. Zápas byl v tahu a naprosto degradován. Jedině s podivem, že rozhodčí nevylučoval.

 

A na závěr poslední osobní názor - dovětek, jelikož už to asi není náhoda.

Z dění z fotbalu na okrese mi vyplývají 2 věci:

  1. všichni hráči jsou si rovní, ale někteří rovnější
  2. rozhodčí začínají úzkostlivě pískat kdejakou námitku proti jejich výkonu

Nejhorší je, když se ty 2 věci spojí dohromady. Hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží mají nějaké nepsané privilegium, že si na rozhodčí a protihřáče mohou dovolit víc. Do nedávné doby jsem si myslel, že ta hranice je u ústních nadávek. Včera se to ale posunulo o kus dál a klidně už můžou na hřišti rozdávat rány. O to víc pak nechápu druhý bod, že věty typu "dej se už konečně dohromady s tim pískáním, do****le" nebo "kup si brejle, vole" rozhodčí trestají u hráčů "druhé kategorie" rovnou červenou kartou. Chtělo by to nějak "sladit", aby jsme pak nebyli z toho fotbalu zbytečně naštvaní, ale aby nás to bavilo. Zcela jednodušše, buďto budeme pískat všechno všem, a nebo necháme volnej prostor pro nějaké emoce (za což se přimlouvám). Takhle to ale dál dlouhodobě nejde.

Sportu zdar

Standa B.ml.