Doubravan Újezd - SK Tlustice 1-1 (0-0)

04.06.2012 12:21

Pro domácí se jednalo o existenční utkání. Pokud si chtěli udržet šanci na záchranu, museli bodovat.

 

Absence: Pavel Bláha, Michal Obdržálek, René Eichenmann, Zdeněk Dolínek, Ondra Bartoš, Radek Svoboda

 

Sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Ondra Mottl 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Jirka Keckstein 90 0
Záloha Standa Bogdanov 90 0
Záloha Michal Říha 90 0
Záloha Michal Škvára 90 0
Záloha Ondra Šoch 90 0
Útok Martin Jelen 90 0
Útok Honza Ungr 90 1

 

Utkání začalo vzájemným oťukáváním. Po několika minutách jsme ale převzali řízení zápasu, a to až do 30. minuty. Za tuto dobu jsme měli několik dobrých příležitostí. Nejdříve jsme se pokoušeli zaskočit domácího brankáře střelami zpoza vápna. To ale moc nevycházelo. Začali jsme to tedy zkoušet pomocí kombinace až do vápna. Po jedné takovéto akci se k zakončení dostal Michal Říha, který byl zcela sám na hranici malého vápna. Centrovaný míč od Martina Jelena však netrefil tak jak by si představoval a "trefil" pouze brankáře. Pokoušeli jsme se ještě o další kombinace, ale ztroskotávali jsme na ofsajdech nebo jsme to příliš překombinovávali. Poté ještě několikrát vystřelili Honza Ungr s Michalem Škvárou. Domácí byli až do 30. minuty celkem pasivní. Bohužel jsme jim ale dali možnost dostat se do zápasu, když jsme se přizpůsobili jejich stylu hry. Od té chvíle si myslím, že se na to moc koukat nedalo. Doubravan si vytvořil 2 větší příležitosti. První, když domácí útočník ještě stihl míč ve hřišti a kopem z nulového úhlu a "z nouze" nečekaně vystrašil Paciho. Druhou šanci měli domácí v posledních minutách poločasu. To se na Paciho řítil z úhlu domácí záložník. Jirka ale začapal. Poločas skončil 0-0.

 

Druhý poločas začal naším mírným tlakem, který skončil ve 48. minutě prvním gólem. Se Standou Součkem jsme aplikovali moderní způsob hraní křídelních hráčů. Standa si tedy vyzkoušel pozici záložníka. Při této příležitosti se dostal i k hodu autu na útočné polovině. Míč hodil Martinu Jelenovi (asi), který poslal míč do vápna. Zde již čekal Honza Ungr, který si balon efektně a efektivně zpracoval na prsa a dělovkou z voleje nedal golmanovi šanci. 1-0 pro SK. Poté byla hra značně neurovnaná a chvílemi i vypjatá. Šance jsme si ale vypracovávali spíše my. Nejdříve Ondra Šoch provedl výstavní sólo u své levé strany. Jedinou překážkou zůstal brankář, který ale zázračným zákrokem zabránil míči putovat do sítě. Poté se Michal Říha řítil sám na gólmana. Obránce mu ale dobrým zákrokem znemožnil vystřelit ve správný čas. Michal tak musel udělat zasekávačku. Následná střela byla ztečovávana na rohový kop. Bylo tam i několik závarů ve vápně, kdy bylo otázkou štěstí a náhody, jestli si balon najde cestu přes houštinu těl. Jak čas postupoval, domácí se stále více tlačili do útoku. Až do 85. minuty ale jejich útoky nebyly příliš nebezpečné a když to vypadalo, že budou, zakončení se příliš nepovedlo. Naše obrana v čele s Ondrou Mottlem pracovala do této doby velmi dobře. Jediné zaváhání přišlo až v 85. minutě, kdy se domácí hráč dral k zakončení a byl trochu neštastně sražen ve vápně. Pokutový kop, o kterém ale nemá cenu se hádat, protože byl jasný. Domácí proměnili. 1-1. Do konce zápasu se už nic zajímavého neudálo.

 

Utkání přiliš fotbalové kvality nepřineslo. Byla to spíše kopaná. Z pohledu šancí bychom si zasloužili vyhrát, na to se ale ve fotbale nehraje.

Příští zápas hrajeme doma s Osekem.

 

Sportu zdar

Standa B.ml.