ČLU Beroun B - SK Tlustice 1-0 (0-0)

02.04.2012 14:56

Ve druhém kole jsme zajížděli změřit síly do Berouna s místním B celkem. Dle informací ze zákulisí se sešli v dobré sestavě, takže se nečekalo nic jenoduchého. To jsme ale ani nečekali :)

 

K dispozici byl již Michal Obdržálek

 

Absence: Ondra Bartoš

 

Základní sestava:

    minuty góly
Brankář Jirka Červenka 90 0
Obrana Standa Souček "C" 90 0
Obrana Pavel Ungr 90 0
Obrana Honza Ungr 90 0

Obrana

Jirka Keckstein 90 0
Záloha Michal Škvára 70 0
Záloha Michal Říha 90 0
Záloha René Eichenman 90 0
Záloha Martin Jelen 90 0
Útok Zdeněk Dolínek 65 0
Útok Pavel Bláha 90 0
Střídání Michal Obdržálek 25 0
Střídání Standa Bogdanov 20 0

 

Oproti sobotním zápasům nám přálo počasí. Svítilo sluníčko a ani vítr nebyl nikterak výrazný. Trávník byl také pěkně připravený. Podmínky pro fotbal tedy takřka ideální.

 

O prvním poločase je těžké něco kloudného napsat. Nic moc se, až na pár vyjímek, nedělo, ale pojďme to zkusit. Zápas začal naší mírnou územní převahou. Prvních 20 minut si dovolím říci, že jsme měli více ze hry a byli také více nebezpeční. Žádná 100% šance ale nebyla. Pouze několik střel od Honzy Ungra a Pavla Bláhy. Když už jsme se dostali do náznaku, zkazili jsme finální fázi. Když vyšla finální fáze, nevyšla střela. Druhých 20 minut měli zase více ze hry domácí. Několikrát pěkně zakombinovali ve středu hřiště (když praktikovali svou klasickou roztahávací hru na kterou mají uzpůsobené hřiště) a dostali se ke střelám. Největší šanci měli ale někdy ve 35. minutě, kdy už na zemi ležel i Paci. Domácí hráč mu udělal kličku a postupoval ze strany na prázdnou branku. Vystřelil, ale nevšiml si Honzy Ungra, který se hokejovým způsobem vrhl proti střele a zastavil jí vlastním tělem (vzkaz pro Honzu: Kdyby takhle hrála Plzeň proti Kometě, nemusela prohrávat 1-3 na zápasy.). Tím fotbal v prvním poločase skončil.

Samotný poločas ale neskončil. Do jeho konce se ještě strhla mela, když domácí hráč, zcela bez míče a zcela nesmyslně "sejmul" Honzu Ungra. Dle mého názoru, a myslím si, že není nikterak osamocený, měla následovat jasná červená karta. Bohužel se tak nestalo a domácí hráč dostal pouze žlutou (nutno říci, že hlavní rozhodčí v tom byl nevinně, protože stál k situaci zády, asistent ale vše viděl). Nevím čím to je, ale psychická labilita hráčů na okresních hřištích se nějak rozmáhá. Je potřeba se nad sebou zamyslet. Faulovat v souboji je normální, není ale normální útočit na hráče když to nečeká a nemůže se tedy bránit. O útočníkovi to vypovídá mnoho a nejsou to zrovna věci, které by si dal zarámovat vedle své "kalící fotky" z klubu D5 (nebo jakéhokoliv jiného klubu nebo hospody).

 

Druhý poločas začal stejně jako skončil první. Vypadalo to, že hra bude celkově vyrovnaná. Pak ale v 50. minutě napřáhl domácí útočník zpoza velkého vápna a (jak se teď mezi mladými říká) "celkem hodně slušně"  vymetl šibenici naší branky. Zde nebylo co řešit, nikdo žádnou extra chybu neudělal. Útočníkovi to prostě sedlo. 1-0 pro Beroun. Od té doby se domácí soustředili na brejky a my museli tvořit. Do 65. minuty jsme si vypracovali 3 velké šance, které měly skončit gólem. Nejdříve šel sám na golmana Zdeněk Dolínek, poté Pavel Bláha a také Martin Jelen. Ani jeden nedal. V 65. minutě šel na hřiště Michal Obdržálek, kerý útočnou hru rozhýbal ještě více. Domácí ale byli nebezpeční v protiútocích a Paci se několikrát vyznamenal. V závěrečných minutách jsme si vytvořili slušný tlak, ovšem pouze po vápno. Jakmile jsme se dostali ke střelám, buďto neprošla změtí těl ve vápně nebo to byla šmudla, která nemohla branku ohrozit (můj případ :) ). Domácí pořád hrozili, ale nehlídali si ofsajdové pozice a celkem často se o dobré akce připravovali sami. Jednou jim to ale vyšlo a postupovali sami. Za záchrannou brzdu zatáhl Pavel Ungr, který za faul vyfasoval červenou kartu. Zde bych si dovolil polemizovat. Faul to sice byl, ale Pavel posledním hráčem rozhodně nebyl. Kousek před ním již byl Standa Souček a i Jirka Keckstein. Žlutá karta by byla určitě na místě. V posledních minutách jsme ještě dobře přečíslili domácí obranu, nicméně finální fáze zase nevyšla. Zápas tak skončil výhrou domácích.

 

Obecně se dá říci, že zápasu by slušela remíza. Musíme ale přijmout, že to bylo o jednom gólu a ten dali domácí. My jsme doplatili na vlastní neschopnost pořádně vystřelit. Nicméně musíme to hodit za hlavu, poučit se z chyb a připravit se na Broumy.

 

Slunce v duši

 

Standa B. ml.